Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) spune că România se află pe un trend ascendent cu privire la situația pandemiei, lucru ce pune presiune pe spitalele din țară. Totodată, oficialul a îndemnat populația să se vaccineze pentru că doar așa putem limita răspândirea coronavirusului și putem reveni mai rapid la normal.

„E un lucru bun că românii vor să se vaccineze. Știm cu toții ca vaccinarea e soluția în fata acestui virus (...)

Deocamdată, fără nicio discuție, suntem într-o creștere, suntem într-un nou val la acest moment. Dezavantajul este că în acest val începem deja cu mai mulți pacienți la ATI, față de valul trecut. Data trecută începeam cu 500 de oameni la ATI, iar acum cu 900.

În Bucuresti am început sa lucram pe pornirea a două unități mobile suplimentare: La Victor Babes și la Spitalul Sf. Ioan. Am început din nou sa detasam personal, de la spitale mai puțin afectate, către spitalele unde vrem sa creștem numărul de paturi, dar nu avem suficient personal medical.
Aparatele nu le mutam, ci mai curând distribuim din stocurile pe care le avem. Însă detașarea medicilor are un anumit sens, iar mutarea bolnavului se întâmpla atunci când nu avem loc. Dar situația cu locurile e dinamică, dacă spre exemplu spunem că nu avem în acest moment locuri, mâine dimineața se va găsi un loc”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Șeful DSU a mai transmis că în ceea ce privește vaccinarea cu AstraZeneca, acesta spune că atribuția de a lua o decizie vine de la Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri