AstraZeneca a revizuit datele despre vaccin, provenite în urma fazei a treia a testărilor, în urma unor întrebări apărute din Statele Unite. Compania a declarat că vaccinul are o eficiență de 76% împotriva cazurilor simptomatice de coronavirus, după ce un comunicat transmis pe 22 martie arăta un procent de 79%. Raportul actualizat menține totuși eficacitatea de 100% împotriva formelor severe de boală, provocate de COVID-19.

Un grup de oficiali americani a criticat recent compania pentru colectarea ușor iresponsabilă de date, cu scopul de a oferi o cotă mai înaltă serului, scrie CNBC.

În acest sens, Institutul Național al Alergiilor și Bolilor Infecțioase a fost anunțat că AstraZeneca e posibil să fi scăpat din vedere anumite date cu privire la eficiacitatea vaccinului. La acel moment, AstraZeneca a precizat că cifrele furnizate vin în urma unor analize preliminarii, însă va aprofunda studiul asupra serului.

Dr. Anthony Fauci a descris situația ca fiind ”una nefericită” și a precizat că este posibil ca AstraZeneca să emită o declarație modificată.

”Probabil este un vaccin foarte bun. Însă astfel de lucruri duc spre neîncredere și ezitare în fața vaccinării”, a declarat medicul.

Cum au fost colectate noile date

Noile cifre au fost colectate de la 190 de cazuri simptomatice, de la mai bine de 32.000 de participanți. Noul studiu a cuprins peste 50 de cazuri simptomatice în plus, pe care compania le-a analizat.

Noile cercetări arată că vaccinul este mai eficient pentru persoanele de 65 ani, dar și mai în vârstă de atât, comparativ cu ceea ce a fost emis inițial. În plus, noul raport a dovedit o rată de eficacitate de 85%, față de 80%, cât a fost transmis la început.

AstraZeneca a revenit asupra afirmațiilor inițiale, confirmând că vaccinul a fost ”bine tolerat” de către participanți, fără probleme de siguranță.

Majoritatea ţărilor europene au reluat administrarea vaccinului AstraZeneca în campaniile lor de imunizare, după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat că acest ser este sigur şi eficient, iar politicieni din mai multe ţări s-au vaccinat cu serul AstraZeneca pentru a creşte încrederea populaţiei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri