Dragoș Pîslaru îi ia apărarea lui Voiculescu: El este de vină pentru furtișagul din spitale?

Dragoș Pîslaru, europarlamentar USR-PLUS, și fost ministru al Muncii în timpul Guvernului Cioloș, l-a apărat pe ministrul demis al Sănătății Vlad Voiculescu, afirmând că acesta nu este responsabil de situația care era deja existentă în spitalele românești.

”Către voi, cei care vă frecați acum mâinile de încântare. Ați vrut capul lui Vlad Voiculescu, nu v-ați oprit să i-l luați. Vlad e de vină pentru incompetența, iresposabilitatea și furtișagul din spitalele românești, nu?”, a scris Pîslaru pe Facebook.

”De peste 30 de ani ați politizat sistemul de sănătate și l-ați distrus, cu manageri de spitale numiți și aflați la cheremul vostru politic, și acum v-ați găsit vinovatul, da? Adică exact pe cel care lupta pentru profesionalizarea managementului din spitale și vă amenința marionetele pentru sifonarea banilor din sănătate. Miza este mare – 10 miliarde de euro pe care le pierdeați prin eliminarea controlului politic la casele județene de sănătate. V-ați panicat, ați dat mâna unii cu alții și ați reușit, da?”, iși continuă discursul Dragoș Pîslaru.

”Vlad e de vină pentru țevile de oxigen de la Babeș, pentru tergiversarea ordinelor menite să salveze vieți la Foișor, pentru vaccinarea specialilor înaintea bătrânilor și a celor bolnavi și vulnerabili, da?

Vlad e de vină pentru campaniile voastre împotriva vaccinării sau manevrele de a descuraja măsurile de protecție și carantinare, că deh, gura voastră aurită, capitalul vostru politic și sursele de bani din privat sunt mai importante decât viețile oamenilor.

Citeste si:
Parlamentul European a aprobat planul de 672,5 mld. de euro...
Parlamentul European a...

Vlad e de vină că anul trecut, când Uniunea Europeană oferea bani pentru spitale modulare, aceiași manageri de spitale numiți de voi nu au depus niciun proiect, de am ajuns să improvizăm cu TIR-uri convertite în paturi ATI și să ne bazăm pe donații și inițiative private.

Vlad e de vină că ați promis spitale pe care nu le-ați făcut niciodată, ați dus românii în situația în care dacă nu știu „pe cineva” mor cu zile, ați întreținut spaga și ați ascuns realitatea cu nosocomiale cu tot, nu?

Și vă era frică. Rău de tot.

  • Pentru că pe Vlad nu puteați să îl controlați sau să îl cumpărați.
  • Pentru că de săptămâna viitoare măsurile de limitare începeau să dea roade.
  • Pentru că începeau concursurile la CNAS și se schimbau șefii din spitale.
  • Pentru că pe #PNRR capitolul de sănătate a fost lăudat de Comisia Europeană și urmau să intre peste 3 miliarde de euro pentru repararea sistemului, fără ca voi să mai aveți controlul asupra banilor.
  • Pentru că în două-trei luni vaccinarea avea să ne aducă mai aproape de normalitate și atunci ce vă făceați cu Voiculescu, nu?
  • Pentru că mai bine îl vindeți pe Vlad pe niște arginți decât să vi se clatine scaunele proprii, nu?

Ei bine, Vlad avea o responsabilitate. Nu să își dea demisia. În niciun caz. Ci să lupte pentru bine, pentru oameni, pentru salvarea de vieți și pentru ca oamenii să nu mai fie umiliți, fie ei pacienți, doctori, asistente sau brancardieri.

Citeste si:
Dan Barna: Voiculescu a fost demis din cauza unei „neperformanțe”...
Dan Barna: Voiculescu a fost...

Responsabilitatea lui Vlad era să lupte cu voi pentru demantelarea practicilor mafiote și a baronatelor oculte.

Și am o veste pentru voi, cei care râdeți acum în pumni.

Responsabilitatea lui Vlad nu venea numai de la el. Venea de la noi toți, cei mai tăcuți, mai moderați, mai decenți, care nu facem poate față țățismelor, urii și huliganismului și linșajului de pe scena mediatică și politică.

Responsabilitatea lui Vlad este responsabilitatea noastră, a celor mulți, care nu mai suportăm minciuna și hoția.

Citeste si:
Lista spitalelor din București care vor asigura urgențe de Paște
Lista spitalelor din...

Și vestea este că mai abitir vom lupta pentru reformă, pentru curățenie, pentru moralitate.

Nu vom renunța, din contră, vom înțelege mai bine hidra pentru că zilele acestea i-am văzut mai clar capetele.

Pentru Vlad, pentru oameni, pentru români, pentru o viață mai bună. Nu ne veți opri!

Mulțumim, Vlad, Andreea și tuturor celorlalți pentru ce sunteți, ce faceți, ce simțiți - nu sunteți singuri. Este un moment greu, suntem alături de voi.

Haideți să scriem ce simțim și să ne adunăm forțele pentru a lupta în continuare”, a mai scris Dragoș Pîslaru.

Sursa foto: Wall-Street.ro
Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri