Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății a lansat într-o postare pe pagina sa de Facebook mai multe întrebări cu privire la rapoartele de la incediul din Piatra Neamț și la cel de la Institutul Matei Balș, din București, două tragedii care au zguduit România, dar care au rămas nerezolvate complet.

„Unde este raportul după incendiul de la Piatra Neamț? Dar cel de la Balș? Ce s-a întâmplat de fapt acolo?
Cât am fost la Ministerul Sănătății (din Decembrie 2020 până în Aprilie 2021) nu cred că a fost o singură conferință de presă sau întâlnire cu jurnaliștii în care să nu fi fost întrebat insistent despre
- `Raportul după incendiul de la Piatra Neamț`
- `Raportul după incendiul de la Balș`”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Voiculescu spune că niciunul dintre cele două rapoarte nu era la Ministerul Sănătății și că indiferent cine trebuia să le finalizeze, nimeni nu a mai întrebat de atunci de acele rapoarte.

Vă mai amintiți să mai fi întrebat cineva între timp?

Primul - cel de la Piatra Neamț - era la Parchetul General.
Ați mai auzit ceva de el? Știm ce s-a întâmplat acolo?
Nu știm.
Și totuși... interesul în presă părea atât de mare până la 14 aprilie...
Al doilea - cel de la Matei Balș - trebuie să fie un raport întocmit de Corpul de Control al Premierului - iar atunci când premierul trimite Corpul de Control, ministerele nu fac același lucru în paralel ci trimit de asemenea oameni în echipa de control a premierului. Știm ce s-a întâmplat acolo?
Nu știm.

Retail jobs

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății

Citește și: VIDEO| Un film al tragediilor din România - Zece ani, trei incendii, 84 de morți

Reamintim că pe 14 noiembrie 2020, un incendiu puternic a avut loc la Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, unde zece persoane au decedat și alte șapte au fost rănite. Două luni mai târziu, un alt incediu izbucnea tot într-un spital, de această dată într-unul din pavilioanele Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. 20 de pacienți și-au pierdut atunci viața.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri