Vlad Voiculesc a clarificat câteva aspecte cu privire la diferențele de raportare a deceselor de COVID-19, din România. Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a afirmat vineri că "există diferenţe fundamentale" între numerele raportate şi cele reale în ceea ce priveşte decesele din spitalele COVID-19.

Fostul ministru al Sănătății spune că există diferențe majore între cifrele raportate de cele două platforme care țin evidența cazurilor de coronavirus, cea coordonată de Ministerul de Interne și cea coordonată de Ministerul Sănătății și INSP.

„E o investigație începută în urmă cu câteva zile, mi-a fost semnalată această problema de colegii mei. Am verificat în cele două platforme și întră-adevăr este o problemă de metodologie. Nu este exclus să fie mii de morți în plus. Vedem că este o diferența semnificativă între cele două platforme care raportează decesele (...)

Vorbim de un lucru pe care l-am obersvart în urmă cu câteva zile. Aveam un grup de lucru care se ocupă, dar jumătate a fost demis.

Nu e vorba de morți ascunși. E o chesitune de metodologie, nu e vorba de morți ascunși. Lucrurile stau exact pe dos, într-adevăr există o subraportare, asta nu schimbă realitatea, dar schimbă adevărul.

Am luat un spital, ne-am uitat la cum sunt raportate cifrele de decese. Avem o platforma unde raportează spitalele și o altă platforma care include amplitutdinea acestora. Dacă le comparăm, vedem că raportarea din spitale este cu mii mai mare decât.

Au fost mai multe discuții, s-a încercat evaluarea sau verificarea amplitudinii problemei pe baza câtorva spitale, după care s-a format un grup de lucru.

Datele nu sunt certe. Ce e cert e că e o diferența, diferența e certă. Prefer să nu rostesc cifre, dar nu e exclus să fie vorba de mii de morți în plus (...) Nu am nicio îndoială că o diferență există”, a spus Vlad Voiculescu în cadrul unei emisiuni de la Digi24.

Întrebat dacă ar fi făcut publice datele privind diferențele de raportări ale deceselor de COVID-19

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri