O echipă medicală din Israel a ajuns astăzi în România, fapt dezvăluit de Raed Arafat pe 5 noiembrie, în timpul unei conferințe de presă. Specialiștii israelieni s-au întânit cu membri CNCAV pentru a prezenta cum s-a desfășurat campania de vaccinare din Israel și cum o putem îmbunătăți pe cea derulată la nivelul țării noastre. La întâlnire a participat și David Saranga, ambasadorul Israelului în România.

Membrii delegației au prezentat modul de desfășurare al campaniei de vaccinare din Israel, principalele dificultăți întâmpinate, dar și punctele forte pe care s-au bazat în atingerea obiectivelor stabile.

”Discuțiile au fost extrem de utile și axate pe provocările logistice, medicale și nu în ultimul rând pe comunicarea beneficiilor și importanței vaccinării în rândul populației, precum și pe combaterea dezinformării”, a scris dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, pe pagina sa de Facebok.

Concluziile prezentate în cadrul întâlnirii, potrivit informațiilor furnizate de președintele CNCAV, sunt:

  1. Datele științifice colectate din viața reală au demonstrat că administrarea dozei de rapel (booster) a redus de circa 11 ori riscul de infecție cu SARS-CoV-2 și de circa 20 de ori riscul de forme severe de COVID-19, comparativ cu persoanele care primiseră doar schema primară de vaccinare, ceea ce, în opinia experților, a determinat ameliorarea substanțială a situației epidemiologice în Israel.
  2. Rata de reacții adverse a fost, în general, mai mică comparativ cu rata înregistrată după doza 2 sau doza 1.
  3. Rata de apariție a miocarditei postvaccinale după booster, la tineri, a rămas extrem de rară, chiar mai scăzută comparativ cu rata raportată după doza 2.

”Și nu, nu este o subraportare, deoarece monitorizarea miocarditei postvaccinale în Israel se face printr-un mecanism de identificare proactivă, săptămânală, în toate spitalele și nu se bazează pe datele colectate pasiv în urma raportării de la profesioniștii din sănătate sau de la pacienți/aparținători”, a conchis dr. Gheorghiță.

Nu în ultimul rând, Israelul va mai trimite și 40 de concentratoare de oxigen României, conform celor transmise de Raed Arafat.

Sursa foto: Valeriu Gheorghiță- CNCAV/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri