Reducerea perioadei de carantină de la 14 zile la cinci zile pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile și reducerea perioadei de carantină de la 14 la 10 zile pentru persoanele nevaccinate ori care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, a spus Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma în urma întâlnirii Consiliului Național pentru Situații de Urgență.

Introducerea măsurii carantinării contacților direcți ai persoanelor confirmate cu COVID-19, care va urma aceeași schemă: cinci zile vor sta cei vaccinați/trecuți prin boală în ultimele 180 de zile, dacă au fost contacți direcți cu cineva confirmat cu COVID-19, iar cei nevaccinați sau netrecuți prin boală vor sta 10 zile în carantină.

Introducerea excepției de la carantinare pentru personalul navigant maritim român și personalul care lucrează pe platformele fixe și mobile de extracție petrol și gaze din zona exclusiv economică a României. Și foarte important, reducerea perioadei de carantină instituită prin decizii anterioare deciziei prezente și aplicarea în schimb a termenelor prevăzute de această ultimă hotărâre.

„Ce înseamnă asta? Înseamnă că dacă de exemplu cineva a intrat ieri în țară și a primit decizia de carantină de 14 zile și este vaccinat sau trecut prin boală, se reduce la cinci zile perioada de carantină pentru el”, a declarat Raed Arafat.

„Această hotărâre va fi publicată în Monitorul Oficial al României astăzi și va intra în vigoare mâine, de mâine vor fi valabile aceste noi reguli. Acestea au fost hotărârile luate în CNSU”, a mai spus șeful DSU România.

Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri