Spitalul Regina Maria Première Timișoara extinde maternitatea prin inaugurarea unei noi secții de Neonatologie.

Extinderea noii secții de Neonatologie din Timișoara la peste 300 de mp crește capacitatea la 6 incubatoare în secția de prematuri și 4 incubatoare deschise în terapie intensivă, făcând posibilă îngrijirea simultană a 4 nou-născuți în stare critică și a 6 nou-născuți prematuri, care necesită îngrijire și tratamente speciale. Peste 3.200 de nașteri au fost gestionate în siguranță pe durata pandemiei COVID-19.

În maternitatea Regina Maria Première sunt peste 1.500 de copii aduși pe lume anual.

Astfel, în acest moment, Spitalul Première oferă servicii pentru mamă și copil, precum:

  • Monitorizarea dezvoltării normale a fătului prin ecografii de morfologie fetală și în cazuri selecționate, proceduri specializate de tipul amniocentezei și biopsiei de vilozități coriale în cadrul Centrului de Medicină Materno Fetală aflat chiar în Spitalul Première;
  • Asistarea femeii gravide la naștere, inclusiv nașterea pe uter cicatricial, și preluarea imediată a nou-născutului încă din sala de naștere, chiar și în cazul copiilor care au nevoie de o îngrijire specială în secția de terapie intensivă neonatală
  • Continuarea supravegherii dezvoltării normale a copilului de către echipa de medici din cadrul Spitalului Première care au dubla specialitate în Neonatologie și Pediatrie și efectuarea celor mai importante screeninguri pentru nou-nascuții până la 6 luni.

Spitalul Première dispune de ambulatoriu integrat, laborator propriu de analize medicale şi un centru de imagistică, dotat cu RMN şi CT. Spitalul are o suprafaţă de 5.700 mp, o capacitate de 134 de paturi şi dispune de şase săli de operaţie şi bloc de naşteri. Anual au loc peste 2.500 de intervenţii chirurgicale şi 1.500 de naşteri în cadrul Spitalului. Compania are în prezent aproximativ 300 angajaţi și colaboratori.

Printre centrele cu o înaltă expertiză medicală ale Spitalului Premiere se numară: Centrul de Medicină Fetală, Centrul de Chirurgia Endometriozei, Centrul de Chirurgie Spinală, Centrul de Chirurgia Sânului, Centrul de Chirurgie Bariatrică și Centrul de Chirurgie Ortopedică Avansată.

Sursa foto: REGINA MARIA - Rețeaua Privată de Sănătate

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri