Sănătatea ta este una dintre priorități. Poate cea mai mare, motiv pentru care trebuie să ai grijă de ea. Dar uneori, te simți atât de rău, fie că este din cauza programului prelungit la muncă sau a faptului că nu te hrănești la timp, iar atunci când o faci, mai că alegi cele mai nesănătoase alimente.

Sau poate că din cauza altui tip de probleme, precum pierderea locului de muncă sau pierderea unei persoane dragi, ajungi să te pierzi, nu te mai hrănești, nu mai dormi și cedezi, fizic și psihic.

În astfel de cazuri, o perfuzie cu vitamine îți poate oferi energia necesară să îți revii, dar cu o singură condiție. Perfuziile cu vitamine se administrează doar la recomandarea unui medic specialist, după un consult medical. Altfel, îți riști sănătatea.

Mediatizarea intensă a perfuziilor cu vitamine sau a ‘’cocktailului cu vitamine’’ cum i se mai spune, a declanșat nenumărate astfel de solicitări în ultimul timp, deși de foarte multe ori este utilizată greșit, fără recomandarea unui medic specialist.

Este adevărat, organismul nostru are nevoie de vitamine pentru o imunitate cât mai bună, și pentru o stare generală de bine, dar în situația în care aceste vitamine nu sunt preluate din alimente, așa cum este ideal, intervine necesitatea perfuziilor cu vitamine. Acestea trebuie să fie dozate în cantitatea necesară, lucru efectuat doar de un specialist, singurul în măsură să stabilească doza de care este nevoie.

Terapia intravenoasă este benefică și suplimentează grupul vitaminic B și vitamina C, efectul acestei terapii fiind mult mai puternic și benefic spre deosebire de administrarea tratamentului cu comprimate, care este de fapt o absorbție intestinală.

Ce efect au perfuziile cu vitamine?

La scurt timp (2-3 ședințe) după administrarea perfuziilor cu vitamine, nu te mai simți obosit fizic sau psihic, sistemul imunitar devine mai puternic, iar tu ai o poftă uriașă de viață. Aceste efecte asupra organismului și psihicului se mențin perioadă îndelungată, dacă sesiunile sunt efectuate conform schemelor alese de specialiști în funcție de nevoile tale.

Care sunt tipurile principale de perfuzii cu vitamine și ce beneficii are fiecare?

  • Perfuzii cu vitamina C, printre cele mai populare, datorită efectului antioxidant. Dar atenție, acest tip de perfuzie poate avea și efectul invers, pro oxidant, ceea ce înseamnă că trebuie aplicat la recomandarea unui medic specialist
  • Vitamina C îmbunătățește acțiunea sistemului imunitar, absoarbe foarte bine fierul. Memoria este mai bună, funcția cognitivă per ansamblu este mai bună. Cu alte cuvinte, îmbunătățește activitatea creierului. Ne ajută să gândim mai bine.
  • Perfuzii cu calciu și vitamine. Perfuzia cu calciu este recomandată doar în hipocalcemie severă (adică spasmofilie). Dacă nu există această problemă, calciul poate fi administrat și pe cale orală, la recomandarea medicului.
  • Perfuzii cu vitaminele B1 și B6, utile în tratarea și ameliorarea simptomelor migrenelor, nevralgiilor. Efectul acestor vitamine asupra sănătății celulelor și sistemului cardiovascular, este foarte benefic.
  • Perfuzii cu glucoză și vitamine, tratament care poate fi administrat în anumite situații de boli cronice sau la recomandarea medicului specialist.
  • Cocktailul cu vitamine perfuzabile este solicitat deseori, din cauza mediatizării, însă acest tratament se aplică la recomandarea unui medic. Așadar, când o persoană solicită un cocktail cu perfuzii, este invitat la un consult medical în urma căruia se stabilește dacă este necesar acest tratament și în ce dozaj.

Dacă vrei să afli cum te poate ajuta o perfuzie cu vitamine, adresează-te unui medic specialist. De asemenea, apelează la un medic și când intervine o problemă de sănătate sau când ai anumite suspiciuni cu privire la diverse simptome.

Alege să ai grijă de sănătatea ta! Este mult mai ușor să previi, decât să combați!

Sursa foto: Adobestock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri