Foametea reprezinta una dintre problemele cu care se confrunta inca populatia dintr-o serie state ale lumii. In topul acestor tari se regasesc Republica Democratica Congo, Burundi, Eritrea, Chad, Etiopia sau Haiti, arata Indicele Mondial al Foametei (International Hunger Index), realizat de Institutul International pentru Cercetarea Politicilor Alimentare (IFPRI).
Clasamentul este realizat de IFPRI in fiecare an pe baza unor indicatori precum procentajul populatiei care sufera din cauza lipsei hranei, numarul copiilor cu varsta sub 5 ani, cu greutatea sub cea normala sau rata de mortalitate pentru copiii sub 5 ani.

In ultimii 21 de ani, doar 15 tari si-au putut imbunatati scorul cu 50% in ceea ce priveste aceasta problema, in top situandu-se Angola, Bangladesh, Etiopia, Mozambic, Nicaragua, Niger si Vietnam.

La polul opus, tarile in care situatia este alarmanta sunt Burundi, Chad, Republica Democratica Congo si Eritrea. Problema foametei s-a agravat in ultimii ani ca urmare a cresterii preturilor la alimente, fapt ce impacteaza populatia saraca intrucat aceasta nu se poate adapta la schimbarile rapide si nu isi poate ajusta bugetul, recurgand in cele din urma la alimente de calitate inferioara sau renunand la produse de baza in nutritia zilnica, arata IFPRI.



Sursa: IFPRI

Romania nu se regaseste in clasamentul celor 80 de tari unde populatia sufera din cauza foametei, insa este luata in considerare intr-un top al statelor cu scoruri sub 5, alaturi de tari precum Ucraina, Turcia, Slovacia, Bulgaria, Rusia, Mexic, Macedonia sau Argentina.

Cititi si Romania, pe marginea unei noi prapastii. Cum am putea evita o criza alimentara?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri