Legendara cantareata Cesaria Evora a murit la varsta de 70 de ani, in orasul natal din insula Capului Verde. Artista era internata de vineri in spital, din cauza unei insuficiente respiratorii si unui edem pulmonar, scrie 9AM.ro.

"Diva desculta", asa cum era supranumita, era deja foarte slabita: in septembrie, casa sa de discuri, Lusafrica, anunta decizia artistei de a pune capat carierei sale. Atunci, reprezentantii casei de discuri anuntau ca "noile probleme de sanatate ale cantaretei au aparut in urma mai multor interventii chirurgicale pe care aceasta le-a suportat in ultimii ani, printre care si o operatie pe cord deschis, in mai 2010.

Medicii i-au recomandat atunci artistei - care avea programat un turneu, cu show-uri pe care urma sa le sustina inclusiv in Romania - sa puna capat carierei sale muzicale, deoarece nu-i mai permitea starea de sanatate.

Cesaria Evora si-a inceput cariera internationala la 47 de ani. Dupa o copilarie nefericita si un inceput de cariera greoi, Cesaria Evora incepe sa fie recunoscuta si apreciata pe plan international abia in 1988, odata cu lansarea primului sau album "La Diva Aux Pieds Nus" si primul sau concert sustinut la Paris.

Citeste mai multe despre Cesaria Evora pe 9AM.ro.

Sursa foto: 9AM.ro


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Vela către românii din diaspora: Faceţi sărbătorile în ţările în care locuiți
Setari Cookie-uri