Incep negocierile pentru formarea viitorului guvern

Liderii coalitiei au convenit sa inceapa inca de marti dimineata consultarile pentru formarea viitorului guvern, astfel incat audierile in Parlament ale noilor ministri sa fie incheiate cel tarziu miercuri, au declarat surse oficiale citate de Mediafax.

Consultarile cu premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu vor incepe marti dimineata, la ora 9.00, au aratat sursele.
Decizia a fost luata in reuniunea de luni seara a coalitiei.

"Dupa discutiile de marti dimineata din coalitie, premierul desemnat intentioneaza sa aiba si intrevederi cu grupurile parlamentare ale puterii pentru discutii privind votul care va fi acordat noului guvern. In principiu, va ramane acelasi numar de portofolii ministeriale, urmand ca partidele sa propuna nominalizari pentru posturi de ministru", au aratat sursele.

Premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, ca va incepe marti dimineata discutiile cu partidele din coalitie in vederea elaborarii programului de guvernare si a "identificarii formulei optime de cabinet". "Primul meu obiectiv este formarea rapida a unui guvern, constient fiind de efectele negative ale oricarei forme de provizorat asupra administrarii tarii. In acest sens, am in vedere discutii cu partidele din coalitie in vederea elaborarii programului de guvernare si a identificarii formulei optime de cabinet. Aceste discutii vor incepe maine dimineata", a spus Ungureanu.

El a mentionat ca are in vedere si intrevederi cu liderii opozitiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri