Ministerul Sanatatii (MS) anunta ca medicamentele care fac parte din protocoalele terapeutice, in special cele oncologice (anticancer), dar care au un pret foarte mic si nu reprezinta interes din partea furnizorilor, vor fi cumparate prin Unifarm, companie farmaceutica de stat, pentru eliminarea disfunctionalitatilor din tratamentul pacientilor.
“Am identificat si vom identifica in continuare disfunctionalitatile care pot sa apara in derularea Programului National de Oncologie. Nu este o criza a medicamentelor citostatice, asa cum se vehiculeaza. Sunt trei categorii de medicamente care pot genera disfunctionalitati si pentru care am stabilit un plan de masuri”, a declarat astazi Ritli Ladislau, ministrul Sanatatii, intr-o conferinta de presa.

Ministrul a mai precizat ca pentru medicamentele unice (cu un singur producator), care se incadreaza in categoria celor esentiale si pentru care nu sunt alternative, exista un plan prin care se vor incheia contracte cost-volum cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) in scopul asigurarii cantitatii necesare.

"Ministerul Sanatatii va achizitiona, in perioada urmatoare, din fondurile alocate de Guvern, o cantitate de medicamente care sa constituie un stoc ce poate fi utilizat in cazuri de disfunctionalitate a programului de oncologie", se precizeaza intr-un comunicat al MS.

Pacientii inscrisi in programul de oncologie primesc gratuit medicamentele necesare tratarii bolii.

In fiecare an, aproximativ 80.000-90.000 de pacienti sunt in tratament cu citostatice. Pentru anul acesta, bugetul Programului National de Oncologie este de 836,6 mil. lei.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri