Corpul de Geniu al Fortelor Terestre ale Statelor Unite din Europa (USACE), in colaborare cu Agentia de Aparare (MDA), Comandamentul European al Statelor Unite (EUCOM) si Fortele Navale ale SUA, vor organiza doua conferinte intitulate “Zilele Industriei” pe 13 si 14 iunie.

Obiectivul acestor conferinte este de a oferi informatii cu privire la cadrul general, necesitatile de infrastructura si facilitati, precum si la oportunitatile de afaceri in domeniile constructii si prestari servicii ale sistemului de aparare antiracheta al SUA la Deveselu, Romania.

USACE anticipeaza ca in final se vor aproba doua contracte. Un contract va include toate facilitatile Comandamentului, care va cuprinde toate lucrarile de infrastructura pentru intreaga suprafata a perimetrului militar american. Deoarece acest contract va contine unele informatii clasificate, contractorul general al acestuia va fi obligat sa detina o autorizatie de securitate. Cel de-al doilea contract va include toate facilitatile Fortelor Navale ale SUA, cu o infrastructura mai redusa in perimetrul elementelor sistemului de aparare antiracheta al SUA. Contractorul general nu va avea nevoie sa detina o autorizatie de securitate pentru acest contract.