Majoritatea romanilor, mai precis 70% dintre ei, nu si-ar face o asigurare de sanatate privata, motivele reticentei fiind legate de lipsa banilor si de increderea in unitatile sanitare din tara, arata un studiu dat publicitatii marti si citat de Mediafax.
Potrivit celui mai recent studiu IMAS realizat la cererea MedLife, procentul celor neincrezatori in asigurarile de sanatate privata scade in momentul in care sunt confruntati cu posibilitatea existentei/crearii spitalor private corespunzatoare sau a celor cu unitati de primiri urgente.

Astfel, o treime dintre cei intervievati se declara interesati sa isi faca o asigurare privata de sanatate daca ar exista spitale de urgenta private. In plus, 18% dintre cei care initial s-au aratat neinteresati de o astfel de asigurare, se razgandesc in momentul in care stiu ca ar exista posibilitatea crearii unor unitati de primire urgente in spitalele private. Cei mai interesati de aceasta optiune sunt tinerii (18-30 ani), rezidentii din orasele medii si mari si persoanele cu studii superioare.

"Nevoia pentru asigurarile private de sanatate este din ce in ce mai mare in Romania, de altfel asa cum se intampla oriunde in lume, insa, pana de curand, aceasta nevoie nu s-a putut contura din cauza lipsei unor unitati spitalicesti private, dar si a unui cadru legislativ corespunzator. Deschiderile de spitale din ultimii ani, dar si reluarea discutiilor pentru noua reforma de sanatate, reprezinta factori importanti care contribuie la schimbarea acestui context", afirma presedintele CA MedLife, Mihai Marcu.

MedLife are sase spitale private mono si pluri disciplinare in Bucuresti si in tara.

"Momentan, suntem in proces de autorizare pentru deschiderea unui nou spital, care este si primul spital privat de urgenta din Romania. Discutam de o investitie de minimum 15 milioane de euro, un spital care va detine 17 linii de garda si care va respecta in totalitate normele locale si internationale. Speram ca autoritatile ne vor sprijni ca sa finalizam cat mai curand acest proiect", a mai spus presedinte CA MedLife.

In ceea ce priveste frecventa vizitelor la medic, studiul reflecta o schimbare de atitudine in comportamentul romanilor. Astfel, daca anul trecut, 58% dintre cei chestionati au afirmat ca nu merg la controale anuale de rutina sau merg doar atunci cand au probleme, anul acesta, 75% dintre romani au raspuns ca au fost cel putin o data sau de mai multe ori la medic, in ultimele 12 luni. Cei care se prezinta cel mai rar la un consult medical sunt persoane cu varste cuprinse intre 30-44 de ani care nu au atat de des probleme medicale, precum si cele cu un venit redus.

Potrivit aceleiasi cercetari, cele mai preocupate de sanatatea lor sunt femeile, persoanele in varsta si cele din mediul urban.

Sondajul a fost realizat in aprilie 2012, la nivel national, pe un esantion de peste 1.000 de persoane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri