Oficialii din cele doua tari decid azi, la Bucuresti, cooperarea mai stransa pentru aplicarea Strategiei Dunarii si transformarea batranului fluviu intr-o „autostrada“ economica si culturala a Europei, informeaza Adevarul.ro.

In aceste zile, care marcheaza mai multe momente aniversare pentru istoria recenta a Dunarii, capitala Romaniei va fi gazda unei reuniuni la varf a oficialitatilor din tarile riverane batranului fluviu. In primul rand, reprezentantii Romaniei si ai Bulgariei vor decide o cooperare mai stransa pentru a transpune in realitate ideile generoase prevazute in Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunarii.

„Dupa atata timp in care tot vorbim despre aceasta strategie, a venit momentul sa trecem la fapte, iar pentru asta exista deja un nucleu institutional bine conturat. De altfel, tot mai multa lume se intereseaza de Strategia Dunarii si cred ca dupa reuniunea din aceste zile vom avea rezultate concrete", a declarat Eric Barta, secretarul general al Consiliului Oraselor si Regiunilor Dunarii.

Citeste articolul complet pe Adevarul.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Vascar deschide un nou magazin la Iasi
Setari Cookie-uri