Programul sectiilor de votare va fi prelungit, pe parcursul unei singure zile, pana la ora 22 sau 23, a anuntat presedintele interimar Crin Antonescu. „Legea precizeaza foarte clar durata pentru o zi. Avem Hotararea Parlamentului pentru organizarea referendumului care stabilieste ziua, una singura, pentru acest referendum. Programul sectiilor de votare va fi prelungit, pe parcursul unei singure zile, pana la orele 22 sau 23”, a declarat Crin Antonescu.

Presedintele interimar a anuntat ca a decis sa promulge legea de modificare a Legii referendumului, asa cum a decis Parlamentul si Curtea Constitutionala, astfel ca referendumul va fi validat prin prezentarea la urne a 50% plus 1 dintre persoanele cu drept de vot.

Surse din cadrul USL au declarat anterior pentru "Gandul" ca referendumul se va desfasura intr-o singura zi.

Lideri ai USL au declarat la finele saptamanii trecute ca ar fi posibil ca referendumul pentru demitere sa aiba loc in doua zile.

Surse USL au declarat ca s-a abandonat aceasta idee, urmand sa fie prelungit programul sectiilor de vot, acestea urmand sa fie deschise pe 29 iulie, de la ora 07.00 la orele 22.00. In programul initial, cetatenii puteau vota intre orele 08.00 si 20.00. Astfel, programul a fost extins cu trei ore.