Premierul Victor Ponta a declarat ca a trimis Curtii Constitutionale o adresa cu informatiile primite de la MAI, care nu sunt listele electorale permanente, pentru ca Guvernul nu are aceste liste, care sunt la Parchet, scrie Mediafax.

Victor Ponta a anuntat ca din datele de la MAI si MAE, 34.654 de persoane urmeaza a fi radiate de primari din listele electorale permanente utilizate la referendum, 512.379 au actele de identitate expirate, in timp ce 3.052.397 sunt in strainatate, din care nu se stie exact numarul minorilor.

Premierul a declarat ca trimis luni adresa catre presedintele Curtii, Augustin Zegrean, aceasta fiind inregistrata cu numarul 5451.

"Nu am transmis CC liste electorale dintr-un motiv pe care am reusit sa-l fac inteligibil pentru toata lumea: nu erau la noi listele electorale, ci au fost luate de Parchet", a spus Victor Ponta.

Premierul a mai spus ca CC, prin trei adrese, a solicitat Guvernul Romaniei indeplinirea anumitor proceduri referindu-se la prevederile Legii 370/2004 privind alegerea presedintelui Romaniei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Linia pentru producția de măști a statului român, luată din China, s-a stricat
Setari Cookie-uri