Premierul Victor Ponta a anuntat, de asemenea, astazi, ca a discutat cu presedintele Traian Basescu despre posibilitatea ca alegerile prezidentiale sa fie organizate in luna mai sau iunie 2014, simultan cu alegerile europarlamentare, dar ca nu a primit inca un raspuns din partea acestuia, scrie Mediafax.

La randul sau, purtatorul de cuvant Bogdan Oprea a spus ca presedintele Traian Basescu "nu are o pozitie oficiala" referitoare la propunerea avansata de premierul Victor Ponta privind devansarea alegerilor prezidentiale din 2014 in mai-iunie si cuplarea cu alegerile europarlamentare. Basescu a participat, la inceputul anului, la o sedinta a CSM, declarand, cu acea ocazie, ca nu a acceptat si nu va accepta, pentru restul de mandat de "18-19 luni", interventii politice in Justite.

"Asa ca nu o voi face acum pe ultimele luni de mandat, mai am 18-19 luni de mandat, pana imi termin al doilea mandat. Nu imi voi compromite mandatul pe chestiuni din astea", spunea presedintele, vorbind despre acceptarea influentelor politice in justitie. Actualul mandat al presedintelui se termina in decembrie 2014.