"Putem exporta servicii de stomatologie, si deja am inceput sa facem acest lucru, dar si servicii de chirurgie plastica si cardiaca", a spus ministrul.

El a adaugat ca institutia pe care o conduce va certifica gradul de calitate a serviciilor balneare, urmand sa dezvolte un sistem de management al calitatii.

"Avem un potential uman, de specialisti recunoscuti international, pe care nu-l exploatam. Desi avem peste 80 de statiuni balneare, exportul de servicii balneare este extrem de redus fata de potential", a afirmat Cepoi.

El a mai spus ca promovarea serviciilor medicale este slaba, iar conditiile din hotelurile balneare nu sunt satisfacatoare, in multe cazuri.
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, prezent la conferinta, a spus ca institutia de resort va promova turismul de sanatate, pe care il considera unul cu potential.

"Resursele, nevalorificate, nu aduc singure turisti. Cred ca dezvoltarea infrastructurii turismului balnear si promovarea lui pe plan extern si intern pot fi impulsionate", a mai spus el.