Un cuplu de romani afirma ca au fost "umiliti" de catre un angajat al Serviciului de Imigratie din Noua Zeelanda (INZ) pe aeroportul din Auckland, dupa care au fost trimisi inapoi acasa cu avionul, relateaza postul national neozeelandez de televiziune TVNZ in pagina electronica, conform Mediafax.
Veronica Lazarovici si sotul ei Madalin Vanatoru, care au sosit in Noua Zeelanda pe 22 septembrie, in loc sa treaca usor de controlul vamal, asa cum se asteptau, au fost chestionati de INZ. Lazarovici afirma ca planuia sa studieze in Noua Zeelanda si ca intocmise o lista cu destinatii turistice pe care dorea sa le viziteze, insa Serviciile de Imigratie au luat acesta decizie suspectand cuplul ca se afla in cautarea unor locuri de munca ilegale in tara, urmarind sa nu se mai intoarca in Romania, potrivit TVNZ.

Lazarovici a declarat pentru post ca, in timp ce astepta sa fie chestionata, a fost "socata" sa auda un ofiter din cadrul Serviciului Vamal spunand "ajunge cu romanii". Ea subliniaza ca li s-a refuzat intrarea pe teritoriul Noii Zeelande, in opinia sa, exclusiv din cauza "rasei". "Sotul meu si cu mine suntem amandoi romani. Este clar ca acest comentariu ne viza pe noi", a continuat romanca.

Un purtator de cuvant al agentiei a cerut scuze cuplului pentru comentariul "deplasat", care, in opinia acestuia a fost "te rog nu imi mai trimite alti romani", ci nu "ajunge cu romanii". El a precizat ca problema a fost "integral investigata" si s-a conchis ca un ofiter a facut catre un coleg un "comentariu nepotrivit", "care a fost auzit si interpretat gresit", un lucru cu atat mai regretabil cu cat "a fost facut in auzul publicului".

Cei doi romani nu au iesit in afara aeroportului din Auckland, precizeaza postul de televiziune.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri