El a discutat, sambata, cu o parte dintre persoanele care au vizitat Palatul Victoria, cu ocazia Zilei Portilor Deschise, si a sustinut ulterior, intr-o declaratie de presa, ca toata lumea i-a transmis sa nu cedeze si sa reziste, scrie Mediafax.

"Nu stiu de ce toata lumea mi-a zis sa nu cedez, sa rezist, dar nu stiu exact la ce se refereau", a spus Ponta (foto).

Premierul a adaugat ca romanii trebuie sa fie mandri de tara lor, deoarece este un stat la fel ca toate celelate state europene.

"Sunt convins ca putem sa avem o tara mai puternica, o tara de care sa fim mai mandri. Cred ca am stat destul cu capul plecat, cred ca trebuie sa ne ridicam capul, sa fim mai mandri de tara noastra. Cred ca ne-am invatat in acesti ultimi ani sa nu ne cerem niciun fel de drept, sa stam cuminti, sa stam in genunchi, ca nu muncim, ca suntem rai si vine cineva din afara care tot timpul ne scoate la tabla si ne cearta. Ori asta nu a venit din afara, asta a venit tot de aici din Romania.

Eu nu cred in acest mod de a conduce tara: "Hai sa fim umili si cuminti, ca nu meritam nimic, decat sa stam la colt". Eu cred ca suntem o tara europeana exact ca toate celelalte tari si tine pana la urma de noi sa fim mandri si sa ne purtam cu demnitate”, a afirmat Ponta.