Potrivit publicatiei, oficiali din cadrul Consiliului Westminster au anuntat ca au observat o crestere a numarului est-europenilor care dorm sub cerul liber in Westminster, in ultima perioada. Aceste grupuri, mai ales de romi, se afla in spatele unor infractiuni, jafuri, furturi din buzunare si cersit, scrie Mediafax.

Ziarul citeaza date potrivit carora, in urma unei operatiuni organizate impotriva cersetorilor in noiembrie, aproximativ 1.000 de persoane au primit avertisment pentru ca au dormit su cerul liber in centrul Londrei. Aproximativ 700 de persoane au fost avertizate sau arestate pentru infractiuni care au legatura cu cersitul, iar alte 215 persoane au fost arestate pentru infractiuni "mai serioase", scrie London Evening Standard.

"Ca de obicei, au venit aici in principal pentru a face bani din cersit in timpul pregatirilor de Craciun", se arata intr-un raport citat de ziar.

Echipele de salubrizare sunt deturnate de la indatoririle zilnice, pentru a curata "taberele" si "mizeria aferenta", potrivit acestui document.

Echipe de politie efectueaza, de asemenea, "patrule impotriva cersitului" in cartiere, iar ofiterii au intcmit liste cu persoane suspectate de cerestorie.

"Facem tot ceea ce putem cu resursele pe care le avem. Dar cred ca este nedrept ca platitorii de taxe din Westminster sa plateasca pentru o problema nationala", a declarat pentru ziar Nickie Aiken, o consiliera din Westminster. "Am cheltuit 10.000 de lire sterline cu repatrierea romanilor, dar exista dovezi ca 50% s-au intors aici", a adaugat ea pentru publicatie.

Aiken a indemnat la o consolidare a controalelor la frontiera care sa permita accesul doar migrantilor care au suficienti bani de chirie. Potrivit Consiliului, cele mai afectate zone in care se doarme sub cerul liber sunt Hyde Park, strazile adiacente Oxford Street si scuarurile Bryanston si Dorset.