Clasa pregatitoare trebuie sa revina la gradinita. Afla cine afirma asta

- Premierul Victor Ponta a declarat ca, in opinia sa, clasa pregatitoare trebuie sa revina la gradinita, el precizand ca a discutat deocamdata doar telefonic cu ministrul Educatiei, dar ca va discuta si direct cu acesta pentru a vedea cum poate fi pusa in aplicare masura din acest an.

El a facut aceste declaratii, intrebat despre recentele afirmatii ale ministrului Educatiei, Remus Pricopie, conform carora clasa pregatitoare va ramane la scolile generale.

"Am vazut. L-am chemat astazi pe ministrul Educatiei sa-mi explice. Mie mi se pare o greseala si vreau sa imi explice exact ce se poate face in acest an, pentru ca eu cred ca ar trebui clasa pregatitoare sa ramana la gradinita", a spus premierul.

Victor Ponta a adaugat ca va avea o discutie in acest sens cu ministrul de resort in cursul dupa-amiezii de luni, pentru ca pana acum a vorbit cu acesta doar la telefon.

"Sa vedem din punct de vedere logistic cum putem sa aplicam acest lucru chiar din acest an", a precizat premierul.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat ca va exista in continuare clasa pregatitoare, iar inscrierile vor fi mult mai relaxate si se vor desfasura dupa criterii generale stabilite de catre Ministerul Educatiei si cele particulare, ale unitatilor de invatamant.

"As vrea sa precizez pentru a mia oara de la momentul investirii mele in functia de ministru al Educatiei ca pana la aceasta ora nu exista nicio decizie in legatura cu clasa pregatitoare, alta decat cea legala, respectiv ca ea va functiona. Anul acesta va fi un mai usor intrucat vorbim de o singura generatie, respectiv cei care intra in clasa pregatitoare, si nu ca anul trecut cand am avut doua generatii, respectiv cei care intrau in clasa pregatitoare si cei care intrau in clasa intai. Totodata, revin si asupra informatiei transmise inca din decembrie, care face referire la inscriere, aceasta urmand sa fie mult mai relaxata, dupa criterii generale stabilite de catre MECTS si particulare vizand unitatile de invatamant", a mai spus Remus Pricopie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri