Fostul primar al Bacaului Dumitru Sechelariu a fost adus sambata seara, de la Iasi, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, ca urmare a problemelor la coloana vertebrala de care sufera, au declarat apropiati ai familiei, conform Mediafax.
Sechelariu a fost internat anterior, incepand de joi seara, la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, cu afectiuni la coloana vertebrala, fiind in imposibilitatea de a se deplasa, potrivit unor surse medicale.

La Iasi, fostul primar urma sa fie supus unor investigatii medicale amanuntite, pentru a se stabili daca este necesara o interventie chirurgicala, au mai spus aceleasi surse.

Sechelariu le-a cerut medicilor sa nu furnizeze informatii legate de starea de sanatate a acestuia.

In februarie 2010, fostul primar Dumitru Sechelariu a fost supus unei interventii chirurgicale la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi, dupa ce a suferit un preinfarct. Dupa cateva zile, Dumitru Sechelariu a fost retinut de procurorii DNA intr-un caz de coruptie, in aceeasi zi facandu-i-se rau si ajungand la Spitalul Judetean Bacau, unde a fost internat sub paza.

Dumitru Sechelariu fusese retinut in cazul directorului SC Transport Public SA Bacau Iuliean Sutu, acuzat ca a oferit unor denuntatori bani pentru a interveni pe langa judecatori ai Curtii de Apel Bacau in scopul pronuntarii unei sentinte favorabile in dosarul privind un litigiu comercial. Ulterior, Judecatoria sectorului 1 Bucuresti a respins cererea Directiei Nationale Anticoruptie de arestare a fostul edil bacauan.

Dumitru Sechelariu a fost primar al Bacaului, din partea PSD, in perioada 1996-2004.

In iunie 2005, fostul primar al Bacaului a fost arestat, fiind cercetat in legatura cu mai multe afaceri referitoare la schimburi si achizitii de terenuri, precum si la atribuirea unor lucrari. Astfel, in perioada februarie 2000 - mai 2004, Consiliul Local Bacau a acceptat 179 de schimburi de teren, suprafata totala de care au beneficiat Sechelariu - prin firmele Letea SA, Selena SRL, Desteptarea SA - si alte 15 persoane fizice si juridice fiind de 79.744 de metri patrati, primiti din proprietatea Consiliului Local (CL) Bacau, afimau procurorii anticoruptie.

Din totalul suprafetei de teren cedate la schimb de CL Bacau (108.299 de metri patrati, in valoare de peste 77 miliarde de lei fara a include terenurile pentru care nu exista evaluare), Sechelariu si societatile comerciale Letea SA, Selena SRL si Desteptarea SA - la care acesta era actionar - au beneficiat de 57.979 de metri patrati, valorand aproximativ 40,6 de miliarde de lei, sustineau anchetatorii.

Si la vremea respectiva, la doua zile dupa ce a fost incarcerat, lui Dumitru Sechelariu i s-a facut rau, acuzand dureri puternice in piept, fiind dus la Spitalul Universitar din Bucuresti.

Sursa foto: http://dumitrusechelariu.ro/galerie-foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri