Cezar Preda nu vrea sa imparti partidul PDL in FSN-isti si reformisti

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat intr-o conferinta de presa, ca saluta intrarea in competitia pentru conducerea PDL a Monicai Macovei, dar a aratat ca nu este de acord cu impartirea PDL in FSN-isti si reformisti, asa cum sustinea Cristian Preda.

Cezar Preda a spus ca nu crede ca Vasile Blaga sau Elena Udrea se tem de motiunea Monicai Macovei. "Nu cred ca presedintele Vasile Blaga se teme de motiunea doamnei Macovei, cum nu cred ca nici doamna Elena Udrea nu se teme de motiunea doamnei Macovei, cum si doamna Macovei a exprimat ca nu se teme de nimeni", a precizat Preda.

El a mai spus ca PDL este pregatit sa aleaga cea mai buna solutie si a aratat ca orice intrare in competitie pentru conducerea PDL este de salutat.

Cezar Preda a mentionat ca a vazut conferinta de presa a reformistilor din PDL care a facut un apel la unitate, dar nu stie daca a aduna inseamna a imparti PDL in reformisti si FSN-isti, scrie Mediafax.

"Asteptam motiunile. Eu nu sunt de acord cu chestiunea de a imparti partidul in FSN-isti si reformisti. Eu nu sunt FSN-ist nici in mentalitate, am intrat in politica in 1999, deci, din punctul meu de vedere, nu eram adresant, dar nu e bine sa-i imparti, oamenii gandesc diferit, suntem diferiti, ne unesc principii si valori", a mai spus Cezar Preda.

El crede ca fiecare candidat pentru sefia PDL "are sansa lui".

Intrebat care dintre cele doua doamne Elena Udrea si Monica Macovei este mai potrivita pentru sefia PDL, Cezar Preda a raspuns in gluma: "Vasile Blaga". "Nu ma pune sa aleg intre doua doamne: amandoua sunt frumoase si destepte", a adaugat Cezar Preda.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei si-a anuntat candidatura la sefia partidului, ea precizand, in conferinta de presa sustinuta duminica alaturi de Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi, Adrian Papahagi, ca motiunea pe care o depun impreuna se numeste "Reformistii".

Ea a precizat ca au fost stranse 100 de semnaturi in sprijinul motiunii sale si ca nu se teme de niciunul dintre contracandidatii sai.
Intrebata de cine se teme mai mult dintre contracandidatii sai pentru functia de presedinte al PDL Vasile Blaga si Elena Udrea, Monica Macovei a raspuns: "Nu ma tem de niciunul".

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a vorbit despre "reformisti versus FSN-isti", aratand ca FSN-isti sunt in toate partidele, mentionand faptul ca FSN-istii sunt legati de trecut si supravietuirea la limita, in timp ce reformistii se uita la viitor si modernizare.

"Nu ne vom rafui cu cineva. Vom cauta sa avem o competitie corecta si decenta", a mai spus Cristian Preda.
Conventia Nationala a PDL, la care urmeaza sa aiba loc alegeri interne, va avea loc in 23 martie, la Romexpo, la reuniune urmand sa participe 5.000 de delegati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
OMS nu consideră că focarul de ciumă bubonică din China prezintă un risc ridicat
Setari Cookie-uri