NEIN! Nemtii resping aderarea Romaniei la Schengen

Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, a declarat ca vrea sa impiedice o aderare rapida a Romaniei si Bulgariei la Schengen, potrivit Realitatea.net.

El a spus intr-un interviu pentru presa germana, ca la Consiliul de Justitie si Afaceri Interne (JAI) va face uz de dreptul sau de veto pentru a bloca extinderea celor doua tari. Un lucru este tot mai evident: in mod clar nemtii nu vor accepta aderarea Romaniei si Bulgariei la consiliul JAI din 7 si 8 martie. Oficialul a eliminat si posibilitatea aderarii in doua etape, varianta acceptata in 2011.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat ca o eventuala noua decizie de amanare a aderarii Romaniei la Schengen la Consiliul JAI de saptamana viitoare va afecta "credibilitatea procesului", iar tara noastra ar putea sa nu mai fie interesata si doar sa astepte o invitatie de la UE.
Presedintele Traian Basescu se delimiteaza de afirmatiile ministrului de Externe, Titus Corlatean, potrivit carora, daca la Consiliul JAI de saptamana viitoare se amana din nou decizia privind aderarea tarii noastre la Schengen, Romania ar putea sa nu mai fie interesata de acest proces.

Intr-o precizare a purtatorului de cuvant al sefului statului se arata ca afirmatiile ministrului Titus Corlatean potrivit carora, in cazul in care aderarea Romaniei la spatiul Schengen va fi amanata din nou cu prilejul Consiliului Justitie si Afaceri Interne din 7-8 martie, Romania nu mai este interesata de acest proces, "reprezinta strict opinia personala a ministrului Afacerilor Externe si pot fi considerate cel mult o propunere de pozitionare".

1. Ar trebui ca Romania sa adere la spatiul Schengen?

2. Suntem pregatiti sa aderam la spatiul Schengen, in opinia dumneavoastra?Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri