Doar 20-25 de ferme de lapte au fost identificate cu probleme legat de aflatoxina, dupa ce peste 700 de ferme din intreaga tara au fost verificate, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
"Am identificat toate fermele cu probleme. Sunt cazuri izolate. Problema aflatoxinei nu putea fi ignorata pentru ca este o problema reala, care a existat in Romania, dar care in momentul de fata este sub control", a spus Constantin in urma unei intalniri cu reprezentantii producatorilor si ai procesatorilor de lapte.

El a afirmat ca numarul de ferme cu probleme este foate redus.

"Au fost controlate peste 700 de ferme. Sunt identificate cu probleme undeva in jur de 20-25. Pana miine vom avea probabil rezultatele finale. Deci procentul este foarte mic. Toate aceste ferme, in momentul de fata, sunt curate din punct de vedere al pericolului cu aflatoxina", a adaugat ministrul.

Acesta a precizat ca in majoritatea fermelor care aveau probleme furajele sunt inlocuite si acestea deja livreaza lapte pentru piata.

"A trecut acea perioada de 2-3 zile pana cand se elimina aflatoxina. Celelalte sunt sub monitorizare si probabil ca in perioada urmatoare si acolo nu vor mai fi probleme", a mai spus Constantin.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri