Mihaela Larisa Tudor este prima absolventa din Romania a academiei militare americane West Point, una dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant superior militar ale lumii, conform unui anunt al ministrului Apararii Nationale, Mircea Dusa, scrie Mediafax.

Tudor a urmat cursurile Colegiului Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza si a fost studenta a Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu pana in 2009. Intr-un interviu acordat atunci cotidianului sibian "Tribuna", Tudor, care provine dintr-o familie de militari, povesteste despre procedura de selectie pentru West Point si despre sentimentele pe care le-a avut cand a aflat ca a fost admisa.

"Rezultatele le-am aflat pe data de 30 aprilie anul curent (nr- 2009). Era intr-o joi dimineata la micul dejun cand m-a sunat de la ambasada Romaniei din Washington sa ma felicite ca am fost admisa. Primul sentiment a fost unul de fericire, urmat de foarte multe ganduri despre ceea ce aveam de facut inainte de plecare, dar si despre ce va fi acolo. Sentimentul sincer de fericire al familiei mele, dar si al oamenilor din jurul meu mi-au dat multa incredere ca voi face fata exigentelor pe timpul celor patru ani de studii in SUA", spunea Mihaela Tudor.

Mihaela Tudor a absolvit West Point in luna mai a acestui an. In tara o asteapta primirea gradului de sublocotenent si repartitia in armata nationala. "Sper ca din octombrie sa reusesc sa ma inscriu la un master si sa merg mai departe cu educatia in domeniul programare", declara Tudor, intr-un din numerele din acest an ale revistei "Viata Militara".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ce produse alimentare s-au scumpit cel mai mult în luna martie
Setari Cookie-uri