Victor Ponta se afla la Sofia pentru a participa la consiliul anual al Partidului Socialistilor Europeni.

"Aceasta este a doua intrevedere intr-un interval scurt si deja am stabilit sa organizam o intalnire la nivel inalt la Varna, in toamna acestui an", a declarat Plamen Oresarski dupa intrevederea cu Victor Ponta, conform site-ului Novinite.com.

Potrivit premierului bulgar, Romania si Bulgaria s-au angajat sa coopereze in continuare pentru depasirea obstacolelor comune. "Am discutat in special despre aderarea la Schengen si am decis coordonarea pozitiilor pentru a avea o influenta mai mare in relatia cu partenerii din Uniunea Europeana", a subliniat Oresarski, precizand ca a discutat cu Victor Ponta si despre o serie de proiecte energetice.

La randul sau, premierul Ponta a insistat ca Romania si Bulgaria trebuie sa renunte la competitia dintre ele si sa inceapa o colaborare veritabila.

Citeste si:

"Cea mai buna oportunitate a tarilor noastre este sa colaboram, sa fim uniti, in scopul aderarii la Schengen si pentru intensificarea absortiei fondurilor UE", a subliniat Ponta.

"Mesajul meu pentru premierul Oresarski a fost ca trebuie sa renuntam la concurenta si la incercarile de a demonstra ca o tara este mai buna decat cealalta. Ambele tari au avut de pierdut din cauza acestei abordari", a continuat Ponta.

In cursul reuniunii de la Sofia, presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a fost desemnat drept candicat al socialistilor europeni la postul de presedinte al Comisiei Europene.

Sursa foto: Contul de Facebook al lui Victor Ponta