Premierul Victor Ponta s-a intalnit la Sofia, cu omologul sau bulgar, Plamen Oresarski, cei doi lideri stabilind sa intensifice cooperarea pentru aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen, scrie Mediafax.

Victor Ponta se afla la Sofia pentru a participa la consiliul anual al Partidului Socialistilor Europeni.

"Aceasta este a doua intrevedere intr-un interval scurt si deja am stabilit sa organizam o intalnire la nivel inalt la Varna, in toamna acestui an", a declarat Plamen Oresarski dupa intrevederea cu Victor Ponta, conform site-ului Novinite.com.

Potrivit premierului bulgar, Romania si Bulgaria s-au angajat sa coopereze in continuare pentru depasirea obstacolelor comune. "Am discutat in special despre aderarea la Schengen si am decis coordonarea pozitiilor pentru a avea o influenta mai mare in relatia cu partenerii din Uniunea Europeana", a subliniat Oresarski, precizand ca a discutat cu Victor Ponta si despre o serie de proiecte energetice.

La randul sau, premierul Ponta a insistat ca Romania si Bulgaria trebuie sa renunte la competitia dintre ele si sa inceapa o colaborare veritabila.

"Cea mai buna oportunitate a tarilor noastre este sa colaboram, sa fim uniti, in scopul aderarii la Schengen si pentru intensificarea absortiei fondurilor UE", a subliniat Ponta.

"Mesajul meu pentru premierul Oresarski a fost ca trebuie sa renuntam la concurenta si la incercarile de a demonstra ca o tara este mai buna decat cealalta. Ambele tari au avut de pierdut din cauza acestei abordari", a continuat Ponta.

In cursul reuniunii de la Sofia, presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a fost desemnat drept candicat al socialistilor europeni la postul de presedinte al Comisiei Europene.

Sursa foto: Contul de Facebook al lui Victor Ponta

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ponta către Cîţu: Ministrul de Finanţe nu trebuie sa fie circarul şef în guvern
Setari Cookie-uri