Sindicalistii au scandat "Hotii!" si au avut bannere inscriptionate cu: "115 milioane RON datorii preluate prin protocol. De ce?", "Platiti salariile restante", "Pastrati locurile de munca".

Vicepresedintele BNS Ion Pisc a declarat ca oamenii sunt nemultumiti de faptul ca societatile de servicii energetice Moldova, Banat, Dobrogea, Oltenia si Muntenia Sud ar urma sa fie desfiintate sau restructurate, ceea ce ar duce la pierderea a 1.500 de locuri de munca, ocupate in prezent de profesionisti cu vechime mare in domeniu.

Pisc sustine ca reprezentantii Ministerului Economiei au promis altceva in cadrul discutiilor avute cu sindicatele, insa in scrisoare de intentie cu FMI sunt prevazute masuri care nu au legatura cu discutiile avute, dar nici cu promisiunile din campania electorala.

Vicepresedintele BNS a precizat ca daca Guvernul nu va lua masuri corecte, sindicatele vor recurge si la alte forme de protest.

Sindicalistii cer redresarea economica a societatilor de servicii energetice Moldova, Banat, Dobrogea, Oltenia si Muntenia Sud in vederea pastrarii locurilor de munca, dar si elaborarea si aprobarea strategiei energetice a Romaniei, care sa conduca la dezvoltarea si modernizarea retelelor de distributie a energiei electrice.

Intr-un memoriu transmis Guvernului, sindicalistii au atras atentia asupra faptului ca societatile de servicii energetice Moldova, Banat, Dobrogea, Oltenia si Muntenia Sud sunt intr-o situatie dezastruoasa din punct de vedere financiar, iar acest lucru a dus la neplata drepturilor salariale din contractul colectiv de munca aplicabil.

Sindicalistii considera ca lipsa de decizie si raspundere a conducerii executive a acestor societati, a consiliilor de administratie si a adunarilor generale ale actionarilor, cat si a actionarului unic SC Electrica SA au fost factorii care au condus la aducerea in faliment a acestor societati.

Totodata, sindicalistii reclama faptul ca Ministerul Economiei si Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie nu au dispus punerea in aplicare a unui plan de eficientizare a acestor societati si au asistat la falimentarea lor ce va duce la pierderea a aproximativ 1.500 de locuri de munca.