Premierul Marii Britanii, David Cameron, i-a cerut presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, sa trimita de urgenta o echipa de observatori UE la frontiera dintre Gibraltar si Spania, scrie Mediafax.

"Controalele frontaliere suplimentare introduse de Spania sunt motivate politic, disproportionate si contrare dreptului la libera circulatie in Uniunea Europeana", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului britanic, citat de AFP.

Uniunea Europeana anuntase ca va trimite observatori in octombrie, dar premierul britanic asteapta o interventie mai rapida.

"Premierul ii cere presedintelui Barroso sa trimita de urgenta o echipa de observatori UE la frontiera dintre Gibraltar si Spania", precizeaza reprezentantul Guvernului britanic.

Tensiunile diplomatice dintre Londra si Madrid s-au amplificat la sfarsitul lunii iulie, din cauza unor dispute privind drepturile de pescuit.

Autoritatile britanice din Gibraltar au instalat un recif artificial in Golful Algeciras, pentru a bloca incursiunile pescarilor spanioli.

In replica, politia spaniola a intensificat controalele la frontiera dintre Gibraltar si Spania. Premierul britanic, David Cameron, l-a sunat pe omologul sau spaniol, Mariano Rajoy, avertizand ca exista "riscul real" al deteriorarii relatiilor bilaterale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Brexit: Paşapoartele de culoare albastră revin în Marea Britanie
Setari Cookie-uri