Unul dintre cainii care l-au atacat pe copilul de patru ani, pe terenul unei firme din apropierea Parcului Tei, apartine Fundatiei Caleidoscop din Capitala, a declarat marti coordonatorul de proiect al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), Razvan Bancescu.

Cainele, care a fost gasit luni, dupa moartea copilului, murdar de sange pe bot, fusese sterilizat de ASPA si adoptat de Fundatia Caleidoscop in 2008, a spus Bancescu, citat de Mediafax.

Un copil in varsta de patru ani a murit, luni, dupa ce a fost atacat de caini maidanezi, in apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de sase ani, a fost muscat de un picior, dar a reusit sa fuga si sa-si anunte bunica.

Copilul de patru ani a murit din cauza hemoragiei externe, pe corpul acestuia fiind gasite sute de plagi, a declarat marti, pentru MEDIAFAX, medicul care a facut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul National de Medicina Legala (INML).

Anchetatorii au prelevat probe de la sase caini ridicati luni de pe terenul din apropierea Parcului Tei din Capitala si le vor compara cu ADN-ul copilului ucis, pentru a se stabili care dintre animale l-au muscat, potrivit unor surse din Politie.

Cainii pe blana carora se va gasi ADN care apartine copilului de patru ani vor fi supusi unei expertize, au precizat sursele citate.

De asemenea, de la cei sase caini vor fi luate impresiuni dentare, pe baza carora se vor realiza mulaje, acestea urmand sa fie comparate cu ranile gasite de medicii legisti pe corpul copilului de patru ani.

Sursele citate au spus ca rezultatul ADN este asteptat in cursul zilei de marti.

Cazul este instrumentat de Serviciul Criminalistic si Serviciul Omoruri din Politia Capitalei, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Primaria Sectorului 2 a precizat, intr-un comunicat de presa, ca incidentul a avut loc pe un teren proprietate privata, de pe strada Tuzla nr. 50, apartinand SC Laguna Tei SRL.

Bunica baiatului de patru ani ucis de caini in apropierea Parcului Tei din Capitala le-a spus anchetatorilor ca a sunat la 112 dupa 20 de minute de la disparitia nepotilor sai, timp in care i-a asteptat sa se intoarca de la joaca, au declarat, luni, surse din Politie.

Femeia a fost audiata de politisti, ea sustinand ca luni a fost pentru prima data in Parcul Tei impreuna cu cei doi nepoti, in varsta de sase si, respectiv, patru ani, in conditiile in care parintii celor doi copii locuiesc in alt cartier.

Aceasta le-a spus anchetatorilor ca a iesit cu cei doi nepoti in parcul de langa locuinta ei si s-a asezat pe o banca, lasandu-i pe cei mici sa se joace in apropiere. In jurul orei 12.00, femeia a constatat ca nepotii au disparut si a avut, initial, intentia sa-i caute. Ulterior, aceasta a renuntat, gandindu-se ca, daca acestia se intorc intre timp si nu o mai gasesc, vor intra in panica.

Dupa aproximativ 20 de minute, baiatul de sase ani s-a intors singur si a anuntat-o pe bunica lui ca fratele sau mai mic a fost prins de niste caini.
Femeia a sunat la numarul de urgenta 112 si a plecat in graba, impreuna cu nepotul ei, la locul indicat de acesta.

Mai multe echipaje de politie venite la fata locului l-au cautat pe baietel, initial existand banuiala ca acesta a cazut in lacul din zona Parcului Tei.

Cadavrul a fost descoperit pe terenul unei societati comerciale, de unul dintre politisti, care a cautat impreuna cu fratele baiatului de patru ani, acesta aratandu-i zona in care au atacat cainii.

Potrivit politistilor, nici bunica celor doi copii si nici proprietarii terenului pe care s-a produs tragedia nu au fost pusi sub acuzare pana in prezent.

Sase caini au fost ridicati de pe proprietatea firmei din apropierea Parcului Tei, unul dintre acestia avand urme de sange, a declarat Razvan Bancescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA).

Potrivit acestuia, copilul de patru ani a fost gasit mort in apropierea unei anexe a proprietatii, intr-o zona greu accesibila.

Razvan Bancescu a spus ca cei sase caini ridicati de pe proprietatea firmei din zona Parcului Tei vor ramane in custodia ASPA pana la finalizarea anchetei, urmand sa se verifice daca sunt inregistrati. El a precizat ca pana saptamana trecuta nu figura niciun caine la adresa firmei, de pe strada Tuzla.

Coordonatorul de proiect de la ASPA a mai spus ca, mai mult ca sigur, cainii ridicati vor fi eutanasiati.

Bancescu a precizat ca ASPA raspunde de domeniul public, dar de aceasta data au fost stransi caini de pe o proprietatea privata pentru ca este o ancheta in derulare.

Razvan Bancescu a adaugat ca, cel mai probabil, cainii au atacat in haita, pentru a apara proprietatea. El a precizat insa ca acei caini nu aveau ce sa caute acolo, iar gardul care imprejmuia proprietatea nu trebuia sa permita accesul altor persoane.

Razvan Bancescu a mai spus ca ASPA nu a mai avut pana acum sesizari de pe strada unde a avut loc incidentul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri