Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica dupa-amiaza, dupa ce a participat la Serbarile nationale de la Tebea, ca ar trebui sa mearga la Rosia Montana, transmite Mediafax.

Dupa baia de multime pe care a facut-o la Tebea, presedintele Traian Basescu a intrat in cortul PDL, unde si-a schimbat hainele, dupa care a mers la cortul Primariei Arad, unde a mancat carnati si a baut palinca, ascultand melodii patriotice si muzica populara.

Presedintele a petrecut circa o ora in cort, dupa care a facut o noua baie de multime si s-a fotografiat cu oamenii, mai ales cu copiii.

Intrebat ce ii face nepotica, Basescu a raspuns ca a vazut-o vineri seara, ca era bine si manca bine.

Presedintele a urcat pe platoul pe care are loc spectacolul folcloric organizat cu ocazia comemorarii a 141 de ani de la moartea lui Avram Iancu, dupa care a plecat.

Citeste si:
Basescu: Finalul "jocului" privind Rosia Montana va fi o lege...
Basescu: Finalul "jocului"...

Intrebat ce va face in continuare, Traian Basescu a raspuns: "Cred ca ar trebui sa merg la Rosia Montana".

Traian Basescu a ajuns, duminica, in Hunedoara, unde a participat la Serbarile nationale "Tebea" 2013, dedicate memoriei lui Avram Iancu, inmormantat in cimitirul din localitate.

Dupa depunerea de coroane, seful statului a facut o baie de multime, fotografiindu-se si vorbind cu oamenii, in zona unde era amenajat un targ.

In timp ce unii au vrut sa discute si sa se pozeze cu presedintele, altii l-au huiduit si i-au cerut demisia. Printre scandarile celor nemultumiti s-a putut auzi: "Hotul", "Tu ai distrus CFR-ul" si "Demisia". De asemenea, o persoana i-a spus ca este "presedinte ilegal", iar Traian Basescu a intrebat-o, razand: "Eu, ilegal?" si a mers mai departe. In momentul in care presedintele a intrat intr-un cort, de afara cateva persoane i-au strigat: "Iesi afara, javra ordinara".

Citeste si:
Rosia Montana: Ponta a scos minerii din subteran. Cum vi se pare...
Rosia Montana: Ponta a scos...

La Tebea, peste 5.000 de persoane participa la comemorarea a 141 de ani de la moartea lui Avram Iancu.

Avram Iancu, unul dintre conducatorii revolutiei de la 1848-1849 din Transilvania, s-a nascut in anul 1824, la Vidra, in Muntii Apuseni, intr-o familie de moti instariti. A studiat dreptul la Cluj si a murit la 10 septembrie 1872, la Baia de Cris, fiind ingropat la Tebea, judetul Hunedoara, langa "Gorunul lui Horea".

La ora publicarii acesteu stiri, presedintele Traian Basescu a plecat de la Tebea.

Citeste si:
Basescu: Scutul de la Deveselu a devenit mai actual ca oricand
Traian Basescu: In momentul...
Sursa foto: https://www.facebook.com/PresedinteleTraianBasescu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Comisia Economica din Senat amana decizia pe legea RMGC