Antonescu a fost intrebat de jurnalisti daca este dispus sa mearga la Rosia Montana dupa ce premierul Victor Ponta a afirmat ca inclusiv liderul PNL ar trebui sa se deplaseze in localitate.

"Chiar acuma nu merg sa discut, pentru ca abia a muncit premierul aseara sa-i scoata, daca ma duc acum s-ar putea sa intre la loc si nu cred ca asta e scopul", a raspuns liderul PNL.

El a apreciat ca e foarte bine ca minerii au iesit din subteran si era normal ca acestia sa renunte la o forma de protest care nu avea motiv.

"Daca tema este ca punctul de vedere al oamenilor de acolo, al oamenilor care lucreaza acolo sau care ar vrea sa lucreze acolo trebuie ascultat, acest lucru era evident de la bun inceput", a mai sustinut Antonescu.

Antonescu: Daca Dragnea va...
Citeste si: Antonescu: Daca Dragnea va dori sa discute de indata Legea...

Presedintele Senatului a tinut sa salute gestul premierului Victor Ponta, mentionand ca "bine a facut ca s-a dus" la Rosia Montana.
Minerii de la Rosia Montana, care s-au blocat in subteran de cinci, respectiv trei zile, au iesit din mina, duminica seara, dupa aproape o ora de la momentul in care premierul Victor Ponta a coborat la ei, primul-ministru spunandu-le acestora ca le va aduce Comisia parlamentara.

Premierul a iesit din subteran alaturi de minerii care protestau acolo de miercuri, respectiv de vineri.

"Le-am promis ca se face comisie si aducem aici comisia, sa se decida aici", a afirmat premierul Victor Ponta, la iesirea din galerie.

Totodata, primul-ministru a declarat ca nimeni nu se poate antepronunta in privinta situatiei minerilor de la Rosia Montana, pentru ca "nu stiu ce viata au oamenii acestia".

Basescu "arunca" BNR in...
Citeste si: Basescu "arunca" BNR in razboiul politic despre Rosia Montana si...

"Eu le-am promis ca o sa facem comisia si o sa-i aducem pe toti din comisie aici sa vorbeasca cu ei. Si sa vada aici, sa se decida daca sustin sau nu proiectul, dar nimeni nu are voie, cand nu stie ce viata au oamenii astia, sa zica "Nu". Trebuie sa-i aducem aici, le-am promis si o sa ma tin de cuvant (...) Le-am promis ca ne intoarcem aici cu comisia speciala si ca fiecare parlamentar ii va asculta si pe ei. Sa ne gandim ca oamenii astia au dreptul la viata", a afirmat Victor Ponta la iesirea din mina de la Rosia Montana.

Totodata, intrebat daca nu ar fi trebuit sa mearga la Rosia Montana si Crin Antonescu, Ponta a raspuns: "Ii voi spune sa vina aici, va fi bine primit. Daca nu vii aici nu poti decide asupra vietii lor".