Presedintele Basescu a declarat, joi, ca ca va face o analiza privind pactul de coabitare cu premierul Ponta si se va pronunta in cursul dupa-amiezii, mentionand ca cel mai important punct, independenta justitiei, "s-a prabusit ieri" si acest lucru il face sa se indrepte spre denuntarea acestui pact.

"O sa fac o analiza si in dupa-amiaza asta ma voi pronunta. Categoric, cel mai important punct, independenta justitiei, s-a prabusit ieri, cu binecuvantarea premierului Ponrta si acest lucru ma face sa ma indrept spre denuntarea pactului de coabitare si informarea tuturor partenerilor in fata carora mi-am pus obrazul", a spus Basescu, la B1 Tv, citat de Mediafax.

Basescu a spus ca pactul de coabitare a fost conceput de la prima instalare a Guvernului Ponta, in aprilie-mai 2012, iar atunci l-a trimis si Ponta nu a vrut sa il semneze, decizia privind semnarea fiind luata dupa alegerile din decembrie 2012, cand premierul a fost de acord sa il semneze, fiind "o surpriza placuta".

"Iata ca Victor Ponta se dovedeste mincinos, pana si cu un document politic extrem de important care l-a facut frecventabil in Europa", a mai spus Traian Basescu.

Intrebat daca va denunta pactul de coabitare, presedintele Basescu a raspuns: "Foarte probabil".

"Eu trebuie sa fac o analiza, ce a respectat si ce nu a respectat Ponta si sa vad daca are rost sa il mai mentinem", a adaugat Basescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri