Aproximativ 25-27.000 de studenti romani invata la universitati din strainatate, iar statele preferate de acestia sunt Marea Britanie, Olanda si Danemarca, a declarat Svetlan Danev, directorul grupului de firme Integral si coordonator al “World Education”, un program de consiliere pentru candidatii care isi doresc sa studieze in alte tari.

De asemenea, anual sunt in jur de 7.000 de studenti noi care pleaca sa invete in strainatate.

Principalul motiv pentru care romanii prefera Marea Britanie, Olanda si Danemarca este posibilitatea de a invata in limba engleza. In Danemarca invatamantul este gratuit, ceea ce a si facut ca aceasta tara sa inregistreze cea mai mare crestere, de 21%, a numarului de candidati inscrisi pentru anul 2013-2014 fata de anul academic trecut. In prezent sunt 700 de student romani care invata in Danemarca.

Pe de alta parte, taxele de studiu in Marea Britanie sunt intre 7.500 si 9.000 de lire sterline pe an, in timp ce in Olanda de 1.900 de euro pe an.

Alte tari alase de studentii romani sunt Spania, Franta si Elvetia. Taxele de studiu pentru Spania sunt de 11.000 de euro pe an, in Franta intre 200 si 800 de euro, iar in Elvetia de 33.000 de euro pe an.

Citeste si:
Targ de universitati in Capitala: afla ce oferte au institutiile
Targ de universitati in...

Candidatii interesati sa invete in alte tari pot participa in urmatoarea saptamana la targurile pe care World Education le organizeaza pe 12 si 13 octombrie la Hotel Athenee Palace Hilton din Bucuresti, pe 14 octombrie in Constanta si pe 16 octombrie in Timisoara.

La targ vor participa peste 40 de universitati din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elvetia, Italia, Austria, Bulgaria, Spania si Franta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Elevii isi cauta facultate in strainatate de la varsta de 15 ani
Setari Cookie-uri