Neculau spune ca aceasta consultare a populatiei ar putea fi realizata cu ajutorul celor cinci consilieri locali care traiesc in satul Izvoarele si care ar putea, in prima faza, sa discute subiectul cu familiile.

O consultare a tuturor satenilor din Izvoarele cu privire la stramutarea lor de acolo s-ar putea realiza in mai multe zile si cu 'maxima precautie' pentru a nu se induce in randul populatiei panica, mai ales ca localnicii sunt inspaimantati de seria de cutremure din zona, a mai adaugat primarul Ioan Neculau, potrivit Agerpres.

Declaratiile acestuia vin dupa ce, miercuri, in cadrul sedintei de Guvern, primul-ministru Victor Ponta a vorbit despre eventualitatea stramutarii populatiei din satul Izvoarele, insa numai cu acordul si dupa consultarea populatiei de acolo.

Citeste si:

Ponta le-a cerut ministrului de Interne, Radu Stroe, si celui al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, sa fie pregatiti sa le acorde ajutor locuitorilor, luand in calcul inclusiv varianta mutarii lor din zona afectata de cutremure sau repararea caselor. "Vreau sa-mi faceti clar o propunere pentru urmatoarea sedinta de guvern si sa nu uitati ca vine vremea rea. Atentie, poate va pregatiti pentru o videoconferinta cu structurile din teritoriu, sa nu ne surprinda iarna", a punctat seful Executivului.

Citeste articolul integral pe Jurnalul.ro.