"V-as spune ceva ce poate va fi luat ca fiind o mica aroganta. Imi revendic dreptul de a fi un mic horticultor. Sunt trei ani de cand nu am mai cumparat rosii, castraveti, ardei, ardei iute, dovlecei, pentru ca, acolo unde locuiesc, am pus cateva straturi mici, cu legumele astea si e o placere extraordinara ca dimineata, inainte de micul dejun, sa te duci sa iti iei rosiile, ardeii, sa iti faci salata de rosii. Vreau sa intelegeti ca sunt un om care apreciaza mult munca dumneavoastra si am incercat sa va imit", a spus Basescu, prezent la Centenarul Societatii Romane a Horticultorilor, organizat la Academia de Stiinte Agricole si Silvice "Gh. Ionescu-Sisesti".
El a mai spus ca, anul trecut, rosiile mari pe care le-a cultivat au fost distruse de daunatori, in timp ce rosiile mici, tip cherry, au rezistat.
"Ce am observant (...). De exemplu, anul asta, nu stiu cum a fost la dumneavoastra, dar si rosiile s-au facut foarte bine, toate soiurile de rosii, ardeii, dovleceii si ardeiul iute. Anul trecut, insa, rosiile mari s-au stricat, in schimb, au rezistat cele mici, cherry", a mentionat seful statului.
"Un amator poate sa-si puna rosii pe langa curte, dar poate sa le aiba sau nu in functie de conditiile hodrologice, meteorologice sau daunatori. Dumneavoastra aveti misiunea ca, indiferent de vreme, intemperii, sa asigurati romanior hrana, daca Guvernul creeaza conditii ca acest lucru sa se intample", a mai spus el, in discursul rostit la acest eveniment.