El a fost intrebat, cand a sosit la un eveniment pe tema medierii, cum comenteaza acuzatiile lui Sorin Rosca Stanescu la adresa sa: "E o intrebare care mi-a picat foarte bine. Daca Rosca Stanescu are dreptate, eu ma duc cu placere si cu constiinta impacata alaturi de Inalt Prea Sinucisul Adrian Nastase. Dar, daca nu, ar trebui sa se duca el".

Presedintele a continuat: "Am sa va arat ce inseamna un mincinos prost. A lansat aceste ordine de plata, care sunt niste falsuri. Spune data in care s-a virat un milion de dolari in contul Aliantei «Dreptate si Adevar». Trece si contul, care corespunde contului, numai ca e asa de prost, incat nu duce falsul pana la capat si lasa contul cu terminatia ROL. Intr-un cont de lei, ca asta inseamna lei, nu poti sa virezi niciodata dolari. Deci un fals incomplet. Si la fel e pe toate cele asa zise 7 milioane de dolari, toate se vireaza intr-un cont de lei. Nici rudele din generatiile anterioare ale lui srs n-ar putea sa faca. (..) Le aveti, sunt pe toate site-urile, din pacate si pe un site care se vrea al justitiei, le promoveaza".

Potrivit lui Basescu, Stanescu ar trebui sa aiba "decenta" sa se duca singur "langa inalt prea sinucisul Adrian Nastase".

Citeste si:

"Sper sa aiba decenta sa se duca singur, ca falsificator, langa inalt prea sinucisul Adrian Nastase. Ca asta spuneati, ca uite ce a facut Nastase, si a facut puscarie, si deci, falsuri tip Rosca Stanescu", a spus presedintele, potrivit Mediafax.

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a avut miercuri o declaratie politica in care acuza faptul ca in conturile de campanie ale Aliantei DA ar fi intrat aproximativ 7 milioane de dolari americani, care nu au fost declarati in anul urmator in Monitorul Oficial conform prevederilor legale.

Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) s-a autosesizat si a inceput o investigatie in urma afirmatiilor senatorului PNL Sorin Rosca Stanescu potrivit carora Alianta DA ar fi beneficiat in 2004 de finantari ilegale.