Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat ca in urmatorii doi ani si jumatate in Romania vor fi infiintate inca trei puncte medicale care sa preia pacientii cu arsuri majore, in Timisoara, Targu Mures si Iasi, proiectul fiind finantat cu ajutorul Bancii Mondiale.

Raed Arafat a declarat la Alba Iulia, intr-o conferinta de presa, ca Ministerul Sanatatii deruleaza un program finantat de Banca Mondiala, iar in cadrul acestuia va fi realizat un proiect special pentru infiintarea a trei centre noi, pe langa Bucuresti, in care sa fie preluati si tratati pacientii cu arsuri majore, scrie Mediafax.

"Pana acum, ati observat, totul ducem la Bucuresti. Orice se intampla, un ars grav, imediat merge la Bucuresti. In urmatorii 2 ani, 2 ani si jumatate, cu programul Bancii Mondiale, sa reusim sa avem un numar de paturi de «arsi», cel putin in inca trei locuri din tara in afara Bucurestiului. La sectiile de «mari arsi » nu iti trebuie zeci de paturi, de regula vorbim de patru pana la sase paturi de bolnavi, pe care noi ii numim «arsi mari»", a spus Arafat.

Potrivit acestuia, noile centre care vor prelua si trata pacientii cu arsuri majore vor fi la Timisoara, Targu Mures si Iasi, iar in paralel se va moderniza si Spitalul de Arsi din Bucuresti.

El a adaugat ca, astfel, nu vor mai fi transportate toate cazurile de pacienti cu arsuri grave la Bucuresti, ci la centrul regional cel mai apropiat.

"Din pacate, am trecut prin fenomene care ne-au aratat ca putem sa avem un numar mare de pacienti arsi deodata. Discoteca de la Sighetul Marmatiei, care ne-a produs in prima faza sapte «arsi mari » si apoi inca noua «arsi mari », la cateva ore, accidentul de la Mina Petrila si multe alte situatii care produc doi, trei, patru «arsi mari ». La acestea se adauga situatiile care apar zilnic, cel putin in doua-trei judete mai apare cate un «ars mare» de la un incendiu sau un accident de munca", a mai spus Arafat.

Citeste si:
Pacienta din Suceava suspecta de infectie cu coronavirus nu este...
Pacienta din Suceava suspecta...

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a participat la Alba Iulia, la inaugurarea sectiei UPU – SMURD de la Spitalul Judetean Alba.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Ministerul verifica clinica unde un copil a intrat in coma dupa anestezie
Setari Cookie-uri