Sectia de Terapie Intensiva de la Spitalul de Arsi, care a fost inchisa in 14 iulie, trebuie curatata temeinic, nefiind de ajuns sa se dea cu var, sa fie schimbata o saltea sau sa fie pusa o plasa la geamuri, afirma ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, intr-un interviu pentru News.ro. El spune ca nu doar la Spitalul de Arsi sunt probleme, dar acesta are "nenorocul sa se situeze acum in atentia media".

"Trebuie facute cateva lucruri acolo, trebuie curatata temeinic. Daca mergeti acolo o sa vedeti ca nu ajunge sa dam cu var, nu ajunge sa schimbam o saltea, dupa cum nu ajunge sa punem plasa la geamuri. Acolo, daca o luam de jos in sus, acolo trebuie cu siguranta revazut modul in care este acoperita suprafata, schimbat sistemul de climatizare. Pacientii dintr-o structura care trateaza marii arsi trebuie sa aiba saloane pentru o singura persoana si sunt o multime de alte criterii. O sectie ATI pentru marii arsi si chiar care nu depasesc 50% trebuie sa respecte anumite criterii”, a spus Voiculescu, intrebat despre sectia ATI a Spitalului de Arsi, conform News.ro.

Potrivit ministrului, problemele de la Spitalul de Arsi sunt legate si de reputatie

“Echipa de acolo a facut cateva lucruri bune si face lucruri bune de mult timp. Cunosc o buna parte dintre victimele de la Colectiv care au fost acolo si nu exista foarte multe plangeri,daca comparam cu alte spitale din Bucuresti. Nu cred ca au fost tratati foarte rau la Spitalul de Arsi. In acelasi timp, cred ca ar trebui sa recunoastem cu totii ca au fost probleme care nu trebuie sa mai fie ascunse sub pres. Probleme nu sunt numai la Spitalul de Arsi. Spitalul de Arsi are nenorocul sa se situeze acum in atentia media”, a adaugat ministrul.

Inspectia Sanitara a dispus, in 14 iulie, suspendarea activitatii in sectia ATI a Spitalului de Arsi din Capitala, pana la rezolvarea mai multor probleme, spitalul fiind amendat atunci cu 6.000 de lei.

Ministerul Sanatatii preciza ca masurile pe care trebuie sa le ia spitalul sunt igienizarea totala a sectiei ATI, montarea de plase la geamuri acolo unde este nevoie si remedierea instalatiei de climatizare. Directia de Sanatate Publica Bucuresti a cerut Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov sa dirijeze cazurile grave la alte spitale cu sectii de arsi, respectiv la Spitalul Militar, Spitalul Bagdasar-Arseni, Spitalul Agrippa Ionescu si Spitalul Floreasca, iar pentru chirurgie plastica, la Spitalul Universitar de Urgenta. De asemenea, tot in 14 iulie s-a dispus inchiderea Unitatii de Transfuzii Sanguine a Spitalului de Arsi, care nu avea autozizatie.

Masurile au fost luate dupa ce Gazeta Sporturilor a difuzat o inregistrare video de la Spitalul de Arsi cu un pacient care avea viermi intr-o plaga din spatele urechii, imaginile fiind filmate de un medic care spunea ca in spital mai este un caz similar, in conditiile in care sectia este invadata de muste. Imaginile au fost realizate in sectia Anestezie-Terapie Intensiva a spitalului. In aceeasi zi in care au fost difuzate imaginile, pacientul, in varsta de 77 de ani, a decedat.

Tot la Spitalul de Arsi, o femeie de 68 de ani a murit dupa ce i-a fost facuta o transfuzie cu o grupa gresita de sange.


Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, declara, in 14 iulie, ca, daca in acest moment se intampla in Romania un accident cu victime cu arsuri, pacientii trebuie trimisi in strainatate, pentru ca nu exista posibilitatea de a fi ingrijiti in tara, in conditiile in care la Spitalul de Arsi din Capitala situatia este grava, iar la Sectia de arsi de la Floreasca toate paturile sunt ocupate.

Luni, la Spitalul de Arsi au fost adusi doi din cei patru raniti in incendiul de la rafinaria Petromidia, iar Ministerul Sanatatii a anuntat atunci ca Spitalul de Arsi a primit autorizatia de la Directia de Sanatate Publica Bucuresti pentru Unitatea de Transfuzii Sanguine, care fusese inchisa, si reia activitatea pe mai multe patologii, inclusiv arsuri in suprafata maxima de 25% si care nu presupun activitate in sectia Anestezie Terapie Intensiva.

Interviul integral cu ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, va fi difuzat la ora 14.00.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri