Ministrul Vlad Voiculescu a spus ca exista mai multe optiuni de relocare a unei sectii a spitalul de Arsi sau a intregului spital, in prezent fiind facuta o evaluare. Ministrul a spus ca la sectia de arsi a Spitalului Floreasca, cele sase paturi sunt cu pacienti, scrie News.ro.

Intrebat daca are loc o explozie undeva in tara si sunt mai multi arsi, unde pot fi dusi, ministrul a raspuns: "In strainatate. Nu avem capacitatea, daca acum vin cinci pacienti in plus, avem o problema grava ca tara, iar aceasta situatie este inacceptabila”.

Voiculescu a precizat ca la acest moment la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalul de Arsuri sunt internati doi pacienti, iar in total sunt 47 de bolnavi internati la acest spital.

Citeste si:

"Exista o problema de management si o problema de infrastructura care nu poate fi neglijata. Nu putem invinovati intregul personal medical, este singurul spital unde avem personal specializat pentru marii arsi, singurul spital specializat unde avem mai multi medici care pot trata marii arsi, nu pot fi invinovatiti in masa”, a spus Vlad Voiculescu.

Ministrul Sanatatii a atras atentia ca este o problema majora faptul ca managementul Spitalului de Arsi nu a facut facut nicio cerere catre Ministerul Sanatatii pentru ajutor finanaciar, desi unitatea nu are o instalatie de climatizare. "Atat timp cat ai ochiul de geam desfacut, fara plasa si ai muste, ai o problema majora”, a subliniat ministrul Sanatatii.