Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a anuntat ca il demite pe dr. Nicusor Luochi, directorul interimar al Spitalului Floreasca. In locul acestuia va veni doctorul Medical Sorin Paun, conform Mediafax.

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a anuntat ca il demite pe directorul interimar al Spitalului Floreasca, dr. Nicusor Louchi, acesta urmand sa fie inlocuit de doctorul medical Sorin Paun.

Care este principalul motiv

Principalul motiv il reprezinta faptul ca nici la aceasta ora Sectia de Arsi din cadrul Spitalului Floreasca nu este functionala in intregime

"Sectia nu e complet operationala. Am avut destula rabdare trei luni de zile'', a declarat ministrul Achimas-Cadariu, in urma unei vizite pe care a facut-o joi dimineata la Sectia de Arsi si unde nu a gasit pe nimeni din conducere la munca.

Cu toate ca sectia a fost dotata inca din anul 2013, abia doi ani mai tarziu, in aprilie 2015, s-au eliberat avizele de functionare. Ulterior a fost pusa problema specializarii personalului medical. Costurile pentru acest proiect au fost de 8,5 milioane de euro, iar fondurile alocate de Ministerul Sanatatii si de Primaria Sectorului 1.

Clinica de la Spitalul Floreasca are sase saloane cu aparatura speciala unica in Romania, unde ar putea fi tratati simultan sase pacienti cu arsuri grave. Dupa tragedia din Colectiv, blocajul sectiei a dus la un scandal public, pentru ca ranitii cu arsuri grave nu au putut fi internati in acea sectie.

Sursa foto: Mediafax Foto