"Regret situatia pacientului de la Spitalul de Arsi", a spus ministrul Sanatatii, intr-o conferinta de presa. El a aratat ca acesta unitate "este intr-o situatie grava, si nu de ieri, de azi".

"In ultimele doua luni au fost mai multe situtatii de criza la Spitalul de Arsi, dupa accidentul de la Valea Cascadelor si cel privind transfuzia de sange (...) Dincolo de problemele grave de management si personalul insuficient, este inacceptabil ca dupa 6 luni de la Colectiv sa nu fi invatat nimic. Spitalul nu ofera conditii proprii pentru pacienti si personalul medical", a afirmat ministrul Sanatatii.

El a spus ca a luat in calcul de mai multe ori inchiderea acestui spital, ultima data saptamana trecuta, iar concluzia a fost ca nu poate fi inchis intreg spitalul, fiind suspendata activitatea Unitatii pentru Transfuzii Sanguine pentru pacienti cu arsuri grave, care sunt redirectionati, scrie News.ro.

Citeste si:

Ministrul Sanatatii a mai spus ca prioritatea sa este relocarea Spitalului de Arsi: "Sunt mai multe variante - relocarea unei sectii, a intregului spital, evaluam".

Voiculescu a precizat ca la acest moment la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalul de Arsuri sunt internati doi pacienti, iar in total sunt 47 de bolnavi internati la acest spital.