Angajatul Aeroportului din Sibiu care a decedat a avut o infectie respiratorie grava, iar ceilalti doi colegi ai acestuia sunt intr-o faza usoara a bolii, probele recoltate de la acestia fiind trimise la Institutul Cantacuzino, pentru a se stabili cauza, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

"Nu trebuie sa inducem panica atat timp cat nu stim despre ce este vorba. Stim de ani de zile insa ca gripa poate provoca si deces, in anumite conditii. In aceste cazuri au fost recoltate probe, care au fost trimise spre analiza la Institutul Cantacuzino", a declarat pentru Mediafax secretarul de stat din Ministerul Sanatatii.

Intrebat daca exista suspiciunea de gripa porcina, Raed Arafat a spus ca nu se poate spune ca aceasta ar fi cauza, precizand ca sunt multe virusuri paragripale care ar fi putut produce imbolnavirile.

"Nu stim despre ce este vorba, nu ne putem pronunta, pentru ca nu avem voie sa ne jucam cu diagnosticele si sa inducem panica in populatie", a mai spus secretarul de stat.

Doi angajati ai Aeroportului din Sibiu au ajuns, marti seara, la Spitalul Judetean Sibiu, cu simptome ale unor afectiuni respiratorii, ei fiind trimisi la unitatea sanitara si internati dupa ce un coleg de-al lor, care avea simptome similare, a murit luni.

Citeste si:
Un nou aeroport in Romania, functional de la finalul anului 2020
Un nou aeroport in Romania,...

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Sibiu, Decebal Todarita, a declarat, corespondentului Mediafax, ca doi barbati, angajati ai Aeroportului din Sibiu, au ajuns, marti seara, la Unitatea de Primiri Urgente, cu simptome ale unor afectiuni respiratorii.

"Cei doi barbati erau in concediu medical pentru afectiuni respiratorii, diagnosticul unuia dintre ei fiind de pneumonie interstitiala. In cursul zilei de luni, un coleg al lor, sosit la spital cu simptome asemanatoare, a decedat, iar in aceasta seara conducerea aeroportului a decis sa ii trimita si pe cei doi la spital, pentru supraveghere si analize", a spus Todarita.

Potrivit acestuia, cei doi pacienti, in varsta de 22, respectiv 26 de ani, au fost internati la Sectia de Boli Infectioase a spitalului, fiind izolati de restul bolnavilor. Pe baza probelor recoltate de la acestia se va stabili daca este vorba despre vreun tip de gripa.

Todarita a precizat ca si pacientului care a murit luni, si care avea 38 de ani, i s-au recoltat astfel de probe, rezultatele nefiind deocamdata gata.

Citeste si:
Creste numarul de pasageri pe aeroporturile romanesti
Traficul de pasageri pe...

In cazul celor doi barbati, Todarita a spus ca pericolul nu este foarte mare, avand in vedere ca se aflau deja sub tratament pentru afectiuni respiratorii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Zbor intarziat sau anulat? Pasi pentru obtinerea despagubirilor
Setari Cookie-uri