Lideri palestinieni: Ariel Sharon a fost un criminal

Lideri palestinieni considera ca fostul premier israelian Ariel Sharon, decedat sambata la varsta de 85 de ani, a fost "un criminal" care s-a sustras justitiei internationale, relateaza AFP, citat de Mediafax.

"Ariel Sharon (foto) era un criminal, fiind responsabil de asasinarea fostului presedinte al Autoritatii Palestiniene Yasser Arafat, iar noi speram sa fi fost deferit Curtii penale internationale ca fiind criminal de razboi", a reactionat un lider al miscarii Fatah, Jibril Raboub.

Miscarea fundamentalista Hamas, care detine controlul asupra teritoriului palestinian Fasia Gaza, a catalogat drept "moment istoric" moartea unui "criminal care avea pe maini sange palestinian".

Fostul premier israelian Ariel Sharon a decedat sambata, la varsta de 85 de ani, relateaza presa israeliana. Starea de sanatate a lui Ariel Sharon continuase sa se deterioreze in ultimele zile, fiind critica. Ariel Sharon, aflat in coma dupa un atac cerebral suferit pe 4 ianuarie 2006, era in stare foarte grava din 1 ianuarie 2014.

Sharon a decedat in Clinica Shaim Sheba din Tel Hashomer, in apropiere de Tel Aviv.

Citeste si:
Rusii exclud ipoteza otravirii lui Arafat, dar palestinienii...
Rusii exclud ipoteza...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri