Conducerea PNL a adoptat, in aceasta seara, rezolutia privind iesirea liberalilor de la guvernare.

Anterior, surse liberale declarau ca liderii PNL discuta, marti, in sedinta Delegatiei Permanente, un proiect de rezolutie in patru puncte privind iesirea de la guvernare a PNL, in text fiind solicitata si demisia premierului Victor Ponta.

Rezolutia prevede iesirea de la guvernare, demisia in bloc a ministrilor PNL si a secretarilor de stat, solicitarea demisiei premierului Victor Ponta si pozitia parlamentarilor liberali la momentul votului asupra noului Guvern Ponta, anunta Mediafax.

De asemenea, proiectul prevede si libertatea alesilor locali de a negocia majoritati la nivelul consiliilor judetene si a consiliilor locale fara restrictii de la centru.

Inaintea sedintei, liderul PSD, premierul Victor Ponta a lansat un nou apel catre PNL de a salva proiectul politic numit "Uniunea Social-Liberala" si de a ramane in Guvern.

In replica, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca l-a sunat pe Victor Ponta si l-a intrebat daca PSD este dispus la convocarea Camerelor pentru a se merge "pe formula stabilita", iar premierul a raspuns negativ, liberalul precizand ca, astfel, situatia se va transa in sedinta liderilor PNL.

Doua saptamani de criza politica

USL contabilizeaza doua saptamani de criza politica si guvernamentala care s-a transformat, la apogeu, si in parlamentara, scindarea fiind inevitabila in conditiile in care restructurarea Guvernului, propusa de PNL, nu a fost acceptata de PSD, care negociaza deja cu UDMR.

Criza a debutat marti, 11 februarie, cand liderii USL s-au reunit la Vila Lac 1 pentru a discuta despre restructurarea Guvernului.

Reuniunea de la Vila Lac 1 a fost convocata in conditiile in care PNL a propus ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, sa fie nominalizat vicepremier si ministru de Interne, alaturi de Eugen Nicolaescu la Finante, Teodor Atanasiu la Economie si Cristian Busoi la Sanatate.

Premierul Victor Ponta a declarat ca a propus - practic in contrapartida - in sedinta USL o varianta in care Klaus Iohannis sa fie ministru de Interne si vicepremier, urmand ca Guvernul sa aiba patru vicepremieri - PSD, PC, PNL, UNPR - dar nu s-a ajuns la un consens.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri