Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, s-a aratat sceptic, duminica, in privinta unei eventuale excluderi a Rusiei din G8, pledand in favoarea calmarii situatiei in Ucraina, relateaza AFP.

"Formatul G8 este singurul in care noi, occidentalii, vorbim direct cu Rusia. Ar trebui, intr-adevar, sa sacrificam acest format?", a declarat Steinmeier, intr-o interventie la postul public german de televiziune ARD.
El a fost intrebat in legatura cu o eventuala excludere a Rusiei din G8, sugerata de secretarul de Stat american John Kerry.
"Sefii de guvern vor discuta intre ei in aceasta saptamana. Exista o discutie intre sefii de guvern" pe aceasta tema, a adaugat Steinmeier.
"Cred ca trebuie sa incepem sa ne aducem contributia la o detensionare a situatiei din Ucraina", a spus el.
Secretarul de Stat american, John Kerry, a avertizat duminica Rusia ca risca sa-si piarda locul la masa de negocieri a marilor puteri, in cadrul G8, daca va continua "invazia" in Crimeea, in sudul Ucrainei.
Tot duminica, Franta si Marea Britanie au anuntat ca suspenda participarea la reuniunile de pregatire a summitului G8 de la Soci, programat pentru iunie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Canada se opune revenirii la formula G8 prin reprimirea Rusiei