Armata rusa, in Crimeea. Americanii sunt pregatiti sa ofere bani Ucrainei

Statele Unite sunt pregatite sa ofere Ucrainei tot sprijinul necesar pentru ca aceasta tara sa isi revina din punct de vedere financiar, a dat asigurari secretarul Trezoreriei, Jacob Lew, citat de AFP.

"Statele Unite sunt pregatite sa lucreze cu partenerii bilaterali si multilaterali pentru a oferi Ucrainei tot sprjinul necesar pentru restaurarea stabilitatii financiare si revenirea la cresterea economica, daca noul guven pune in aplicare reformele necesare", a spus Lew, potrivit Mediafax.

Secretarul Trezoreriei a precizat ca un program al FMI au trebui sa fie "centrul" unui eventual plan de ajutor international. "Statele Unite sunt pregatite sa completeze ajutorul FMI", a adaugat el.

Lew a subliniat ca a vorbit de mai multe ori cu premierul ucrainean, Arseni Iateniuk, si a primit asigurari ca Guvernul de la Kiev este "pregatit sa ia masurile necesare in vederea construirii unui fundament solid pentru economia" Ucrainei.

Noile autoritati ucrainene, care au preluat puterea de la fostul presedinte Viktor Ianukovici, au lansat joi un apel de ajutor din partea FMI, care s-a declarat imediat "pregatit sa raspunda" in acest sens.

Citeste si:
Vizita lui Putin în Crimeea, contestată de ministrul de externe...
Vizita lui Putin în Crimeea,...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

In paralel, Kievul pierde controlul in Crimeea, in contextul sporirii prezentei trupelor ruse in aceasta peninsula din sudul Ucrainei.
Lew a reafirmat ca Washingtonul urmareste "indeaproape" si "cu mare ingrijorare" situatia din Ucraina.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri