"Statele Unite sunt pregatite sa lucreze cu partenerii bilaterali si multilaterali pentru a oferi Ucrainei tot sprjinul necesar pentru restaurarea stabilitatii financiare si revenirea la cresterea economica, daca noul guven pune in aplicare reformele necesare", a spus Lew, potrivit Mediafax.

Secretarul Trezoreriei a precizat ca un program al FMI au trebui sa fie "centrul" unui eventual plan de ajutor international. "Statele Unite sunt pregatite sa completeze ajutorul FMI", a adaugat el.

Lew a subliniat ca a vorbit de mai multe ori cu premierul ucrainean, Arseni Iateniuk, si a primit asigurari ca Guvernul de la Kiev este "pregatit sa ia masurile necesare in vederea construirii unui fundament solid pentru economia" Ucrainei.

Citeste si:

Noile autoritati ucrainene, care au preluat puterea de la fostul presedinte Viktor Ianukovici, au lansat joi un apel de ajutor din partea FMI, care s-a declarat imediat "pregatit sa raspunda" in acest sens.

In paralel, Kievul pierde controlul in Crimeea, in contextul sporirii prezentei trupelor ruse in aceasta peninsula din sudul Ucrainei.
Lew a reafirmat ca Washingtonul urmareste "indeaproape" si "cu mare ingrijorare" situatia din Ucraina.